Otroci in igrače

Otroška trgovina

English: Shelves with pink girls toys, Canada 2011
(Photo credit: Wikipedia)

Ko se počasi privadimo na misel, da v nas raste novo življenje, začnemo razmišljati o vseh potrebščinah in pripomočkih, ki jih za otroka potrebujemo. In roko na srce, tega resnično ni malo. Od vozička, avtosedeža, igrač, oblačil pa vse do kozmetike.

Seveda ni lepšega, kot hoditi po otroški trgovini in izbirati ter gledati stvari za prihajajočega družinskega člana, vendar je to lahko tudi precej zamudno in utrujajoče, še posebej v zadnjih tednih nosečnosti, ko nas bolijo noge, hrbtenica, trebuh nam je v napoto in želimo si le še čim več počitka. In takrat je še kako dobrodošla možnost nakupovanja v spletni trgovini. Izbira na spletu je tako kot v fizični trgovini pestra, včasih še bolj, saj so na splet, v kolikor je spletna trgovina seveda izdelana in vzdrževana primerno ter kvalitetno, dodani tudi artikli, ki jih včasih zaradi pomanjkanja prostora v fizični trgovini ne najdemo.

Je pa dejstvo, da otroške trgovine med seboj niso enake, da se ločijo tako po kvaliteti samih izdelkov kot tudi po cenovnem rangu. Navadno so boljše tiste, ki ponujajo omejeno število blagovnih znamk, saj takšna otroška trgovina svoje artikle izbira premišljeno in z mislijo na uporabnost ter kvaliteto samih izdelkov. Tiste, ki so z izdelki prenasičene pa pogosto na kvaliteto le – teh ne polagajo toliko pozornosti. Prav tako so od kvalitete seveda odvisne tudi cene, večina mamic že pri izbiri oblačil pazi na materiale iz katerega so oblačila narejena, kaj šele pri igračah. Seveda je najbolje, da za otroka izbiramo čim bolj naravne materiale, od bombaža pri oblačilih, do lesenih igrač in naravne kozmetike.

Ravno zato je pomembno, da se pred samim nakupom prepričamo, da je otroška trgovina, ki smo jo izbrali za naše nakupe zaupanja vredna, tako glede kvalitete, kot glede same storitve svetovanja pri nakupovanju. V kolikor že sama prodajalka izbrane otroške trgovine ne daje vtisa zaupanja je vprašanje, če so zaupanja vredni izdelki, ki so nam na voljo. Prodajalci naj bi znali pri nakupu opreme in pripomočkov svetovati in pomagati, nas poslušati in nam glede na naše zahteve in želje predlagati ustrezne izdelke. Pri tem naj bi seveda poznali tudi osnovne lastnosti posameznih izdelkov, nam jih predstavili in seveda razložili zakaj menijo, da je točno določen izdelek primeren za nas.

Oglejte si na primer igračo Žirafo Sophie.

Žal takega »servisa« v vsaki otroški trgovini ne bomo dobili, je pa zato še toliko bolj pomembno, da se naučimo ceniti kvaliteto – tudi če na račun malce višje cene. Otroške trgovine so namreč »dober posel«, zato jih je na trgu čedalje več, s tem pa žal nekaterim pada tudi kvaliteta. Ko najdemo otroško trgovino, v kateri znajo zadovoljiti naše želje in potrebe pa jo je vsekakor primerno priporočati tudi ostalim (bodočim) mamicam. Vsak otrok si namreč zasluži le najboljše.