Podjetništvo in ekonomija

Izdelava spletnih strani na WordPressu

Glede na to, da je v zadnjih letih možno opaziti res veliko število podjetij in tudi fizičnih oseb, ki vsi po vrsti obljubljajo super ugodno in kvalitetno spletno stran, smo se v tokratnem članku malo poglobili v podrobnosti, ki jih je treba nujno poznati še preden se izdelava spletnih strani začne, da morda v kakšnem podjetju ali pa celo fizični osebi prepoznate, da ni ravno mojster na tem področju.

Kot prvo pa se morate zavedati, da se izdelava spletnih strani precej razlikuje v tem, ali imate spletno stran že narejeno in z določenimi besedami rangira na iskalnikih in imate po možnosti celo postavljeno trgovino s kar nekaj izdelki, ali pa spletne strani sploh nimate še postavljene. Vsekakor je najbolj razširjena izdelava spletnih strani na WordPressu, ki je tudi najbolj prijazen in enostaven zaradi vseh dodatkov, ki jih lahko namestimo, a vedite, da se lahko marsikaj ravno zaradi teh dodatkov tudi poruši.

Kaj vse gre lahko narobe?

V prvem koraku se lahko veliko zaplete pri prenosu veliko izdelkov iz stare strani, ki ni narejena na WordPressu, saj je sistem zadaj drugačen, Worpressovi dodatki pa so vedno bolj pogosto nezanesljivi, zato je potrebno večkratno testiranje prenosa. Prav tako se lahko izdelava spletnih strani na WordPressu zaplete tudi v primeru unikatnega grafičnega oblikovanja, ali pa tudi v primeru večkratnih ponovitev enakih dogodkov in potem rezervacij dogodka.

izdelava spletnih strani

Velikokrat se zgodi, da se mora zaradi delovanja rezervacij ustvariti duplicirana vsebina, kar pa z vidika rangiranja nikakor ni dobro. Prav tako se velikokrat zgodi tudi, da so kakšni dodatki v WordPressu že v osnovi indexirani, kar morda ni dobro. Predvsem pa je velikokrat težava lahko v tem, da izdelava spletnih strani v naprej ne predvideva tudi optimizacije strani, ki lahko velikokrat stvari povsem obrne na glavi.

Za optimizacijo programerja opozorite v naprej

Optimizacija spletne strani zahteva kar nekaj dodatnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri izdelavi strani in ki jih mora programer poznati še preden se izdelava spletnih strani začne. Predvsem gre tu za opcijo prilagoditve title taga, H1 taga, H2 taga in ostalih, velikost pisave, interlinkanje, oblikovanje URL-jev, meta opisov.

Vse se dogovorite v naprej

Najboljša rešitev, da bo izdelava spletnih strani potekala nemoteno in da ne bo kakšnih nepotrebnih zapletov, je vsekakor v tem, da se z izvajalcem dogovorite čisto vse v naprej ter da vam v naprej pošlje prikaz, kako bo vse delovalo. Predvsem pa naj izdelava spletnih strani vključuje tudi vse v povezavi z optimizacijo in v tem primeru lahko pričakujete veliko manj težav, saj boste v naprej vedeli tudi, kaj pričakovati.