Avtomobilizem

Strešni nosilci sestavljeni iz več komponent

Če se odločamo za nakup posebnega prtljažnega sistema, zagotovo nismo prepričani, za kateri sistem bi se odločili. Na trgu je namreč veliko izbire in prav vsa je mikavna. Ena od najboljših izbir, tudi po mnenju mnogih uporabnikov, so zagotovo strešni nosilci. Ti so sestavljeni iz treh komponent. To so prečne palice, osnovne noge ter pritrdilni kit. Za pritrditev takega sistema potrebujemo prav vse tri komponente. Vsaka od komponent je na voljo v več variantah. Izberemo pa jih predvsem glede na tip vozila in namena uporabe.

Prečne palice

Najprej se je potrebno odločiti za pravo varianto prečnih palic. Če bomo strešni nosilec uporabljali le občasno, potem je najbolje, da se odločimo za jeklene, oglate prečne palice. Te nam bodo služile dolgo in zanesljivo. Če prečnih palic ne bomo jemali z vozila in jih bomo tako pogosto uporabljali, je najbolje, da se odločimo za nakup aluminijastih prečnih palic. Ko se odločimo za pravo vrsto, se je nato potrebno odločiti še za pravo dolžino, ki bo ustrezala našemu jeklenemu konjičku.

Strešni nosilci

Osnovne noge

Strešni nosilci so sestavljeni tudi iz osnovnih nog. Za svoje vozilo je zato potrebno izbrati tudi ustrezne osnovne noge. Izbira je odvisna izključno od strehe našega vozila. Če pri tem nimamo pravih izkušenj in zato ne vemo, katere noge bi nam najbolj ustrezale, je najbolje, da povprašamo kar prodajalce, ki se ukvarjajo s prodajo tovrstnega materiala.

Pritrdilni kit

Tretji sestavni del strešnih nosilcev je pritrdilni kit. Ta predstavlja osnovno vez med osnovnimi nogami in streho vozila. Kit se mora povsem prilegati strehi vozila, zato je nabor kitov na trgu več kot širok. Zagotovo boste našli primernega tudi za svoje vozilo.
Spletni nakup je najcenejši

Če se odločate strešne nosilce, ki vam bodo olajšali marsikatero zadevo med vožnjo, potem boste morali kupiti prav vse tri dele, ki smo vam jih omenili. Najcenejši nakup sestavnih delov strešnih nosilcev lahko opravite v eni od najbolj priljubljenih spletnih trgovin. Na njenih prodajnih policah boste lahko izbirali med številnimi vrstami. Če se pri izbiri ne boste znašli, so vam na voljo tudi spletni svetovalci, ki jih lahko pokličete po telefonu ali pa jim pošljete elektronsko pošto.

Strešni nosilci na naših avtomobilih se tako izkažejo za res dobro izbiro.

Cerada proti toči učinkovito ublaži udarce in je zato mnogo učinkovitejša izbira, kot če bi pustili avtomobil nezavarovan pred uničujočimi vremenskimi razmerami. Več o tem si preberite s klikom na povezavo.