Avtomobilizem

Kje kupiti vetrobranska stekla

Vetrobranska stekla so sicer narejena tako, da so čim bolj odporna na različne udarce, a vseeno se včasih zgodi, da steklo poči ali se kako drugače poškoduje. Ne le v primeru nesreče, temveč tudi takrat, ko pada toča, ko na avto kaj zgrmi z velike višine, na primer iz strehe kakšnega objekta, ali pa, ko na steklo prileti kamenček z visoko hitrostjo. To se pogosto zgodi na avtocesti, ko vozimo mimo kakšnega tovornjaka, od katerega se kamenček odbije in prileti v naše prednje steklo.vetrobranska-stekla

Ob tem nastane majhna razpokica oziroma poškodba, ki ji navadno ne prepisujemo večjega pomena, razen v primeru, da ni na preveč vidnem mestu, kar bi nas lahko motilo med samo vožnjo. A takšna razpoka je lahko kasneje tudi vzrok za zamenjavo vetrobranskega stekla, saj se – če ni pravočasno sanirana – lahko začne večati oziroma steklo na tistem mestu lahko poči.

Popravilo je lahko (pre)drago


Avtomobilska vetrobranska stekla so na prvi pogled videti precej podobno, a v resnici med njimi vladajo določene razlike, ki jih sicer na prvi pogled težko opazimo – nekatera so vsekakor bolj kvalitetna kot druga, pri katerih zato hitreje pride do različnih poškodb. Če pride do poškodbe prednjega stekla, je avto dobro peljati na servis, da se oceni škodo in možnost popravila. Pri tem velja povedati, da je sanacija manjših poškodb sicer smiselna, sanacija večjih poškodb pa niti ne nujno, saj je predraga. Vedeti je tudi treba, da je poškodovano in sanirano prednje avtomobilsko stelo le redko videti popolnoma enako kot prej, zato se je včasih bolje odločiti za menjavo.

Če do poškodbe pride na vidnem polju voznika, je še toliko bolj pomembno, da se uredi popravilo ali menjava, saj bi bila takšna poškodba med vožnjo lahko moteča. Vsekakor je v primeru, da pride do poškodbe, ki ne zahteva takojšnje menjave, dobro vprašati, katera možnost bi bila najboljša in nato pretehtati različne variante – od popravila do menjave. Pri slednji lahko prihranite tako, da vetrobransko steklo kupite oziroma naročite sami preko spleta, saj so cene tam nižje kot drugje.

Kje kupiti vetrobranska stekla?

Silux.si je spletna stran z avto opremo in avto deli, na kateri boste našli tudi prednja avtomobilska stekla po ugodnih cenah. Oglejte si, kaj ponujajo!