Avtomobilizem

Kdaj narediti servis motornih koles?

Servis motornih koles je priporočljivo opravljati jeseni, po zadnji vožnji. Tako si boste zagotovili, da bo vaše motorno kolo skozi zimo počivalo z novim oljem in drugimi deli, ki jih je bilo potrebno zamenjati.servis-motornih-kolesPoleg vsega pa je najboljša stvar ta, da se boste lahko spomladi ob prvem lepem vremenu odpravili na pot, brez da bi v koloni čakali pred pooblaščenim serviserjem, da pregleda vaš motor. Med tem, ko se bodo drugi motoristi trdili opraviti servis motornih koles v najkrajšem možnem času, da bi se lahko čimprej šli na vožnjo, bodo za vami že prvi sezonski kilometri.

Je potrebno redno opravljati servis motornih koles?

Nekateri se sprašujejo, če je potrebno vsako leto servisirati vaš motor. To je popolnoma odvisno od tega, koliko kilometrov prevozite, koliko je star vaš motor in kakšne so bile pretekle okvare. Novi motorji bodo zagotovo dobili navodila obiska servisa od podjetja, pri katerem ste motor kupili, za druge motorje pa morate to presoditi sami. Najbolje je, da vedno obiščete istega serviserja, ki bo tudi ta vedel, koliko servisov in kako pogosto ste jih opravljali. In seveda tudi to, koliko okvar je že bilo na vašem motorju. Servis motornih koles ima različne cene servisov, vse odvisno od rednega obiska in vsekakor tudi tega, kaj je bilo potrebno popraviti. Če boste obiskovali vedno isti servis motornih koles, potem vam bo ta lahko že v naprej namignil, koliko je potrebno dvigniti na bankomatu, če pa ste pri nekom prvič na servisu, pa vam ta zagotovo ne bo mogel vedeti cene, pred tem ko bo motor na samem pregledu.

Kaj je za servis motornih koles najbolj pomembno?

Ko boste opravljali servis motornih koles je najbolj pomembno, da so vsi deli motorja temeljito pregledani in da boste lahko varni na vaši poti. Motor skozi zimo stoji, zato je pomembno, da ste spomladi previdni z samo hitrostjo, saj je potrebno motor pred samo vožnjo tudi preveriti, če vse deluje, kot mora. Serviserji se bodo gotovo dobro osredotočili na to, da na vašem motorju med sezono ne bo prišlo do večjih okvar in da boste na vsakem potovanju popolnoma varni.