Računalništvo in internet

Koliko stane izdelava spletnih strani

Pravzaprav s tem nisem povedal vsega. Bom bolj natančen. Izdelava spletnih strani je dolgotrajen in predvsem izjemno kompleksen postopek. Če želite oceniti koliko vas bo stala v celoti, si je potrebno postaviti veliko vprašanj.Težava ni le v tem kako pridobiti realne odgovore, ampak predvsem v tem ali si znate danes postaviti vsa potrebna vprašanja in ali so ta sploh pravilna in za vas pomembna. Če ste se namenili napraviti spletne strani za vaše podjetje je čas, da pričnete iskati odgovore, najprej pa so tu vprašanja.

Kdo bo pripravil podatke?

Prvo izmed njih je kdo bo zbral na kup ves material, ki ga boste na spletni strani objavili? Za material velja vse tekstovno in multimedijsko gradivo, kot so slike in video posnetki. Če mislite, da besedila ne potrebujete, potem prenehajte razmišljati, da bi sploh imeli spletno stran, kajti iskalniki najdejo na strani besedilo in ne kaj drugega. Za ostale objekte vedo, da obstajajo in predstavljajo dodaten plus, ampak besedilo je center pozornosti iskalnikov, kot so Google in Bing in ravno oni vam bodo prinesli praktično vse obiskovalce.

izdelava spletnih strani

Torej kdo vam bo napisal besedila? Nekdo v podjetju? Koliko stane njegova delovna ura? Se vam morda bolj splača, da bi ta besedila napisal nek profesionalec izven podjetja, vam izstavil račun in boste na koncu celo privarčevali? Potem sledi ocena stroškov multimedijskega gradiva. Tudi slike bo potrebno posneti, obdelati, enako velja za video posnetke. Lahko se povsem enostavni, a veliko bolje je, da so, kot da jih ni, zato razmišljajte vsaj o nečem zelo enostavnem. Tudi nagovor predsednika, predstavitev kakšnega produkta, karkoli pač je bolje, kot sploh nič.

Delo na spletni strani

Koliko dela je potrebnega za izdelavo spletnih strani (http://www.edsolution.si/izdelava-spletnih-strani.html) je težko oceniti vnaprej. Še težje pa je oceniti, koliko časa boste izgubili, da bo spletna stran vedno v koraku s časom po obliki in da bo ponujala vedno sveže informacije. Če ponujate informacije s športnega področja, potem večina pričakuje, da boste že v nekaj minutah ali celo sekundah po končani tekmi poročali o dogodku. Članka, ki bo objavljen jutri dopoldan, morda ne bo prebral skoraj več nihče. Konkurenca bo do jutri dopoldan na socialnih omrežjih zbrala že več tisoč všečkov in imela stotine komentarjev na novico.

Izdelava spletni strani je dolgotrajen postopek

Izdelava spletne strani je torej zelo zahtevna reč in nanjo se je potrebno dobro pripraviti. Vzemite si čas za razmislek, poiščite dobre svetovalce in predvsem dobre izdelovalce. Tudi pri nas je nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani, vendar pa lahko kvalitetne preštejete na svoje prste na rokah. Pričnite torej z iskanjem.