Dom in oprema

LED vgradna svetila za vsak dom

Napredek v razvoju žarnic za uporabo v notranjih prostorih domov in drugih nepremičnin je v zadnjih letih močno napredoval. Tako imamo na voljo LED vgradna svetila, ki so izredno priročna, so na voljo v številnih oblikah in porabijo zelo malo električne energije. Namestimo jih lahko v steno, strop in tudi na tla. Ker zanemarljivo vplivajo na stroške vzdrževanja, so idealna nadgradnja za vsak dom in tudi pisarno. Nekatera pa imajo tudi vgrajene pametne funkcije za ljubitelje pametnih domov in druge napredne tehnologije.

Edinstven ambient v vsaki sobi

Dandanes je zelo pomembno, da ustvarimo funkcionalen in lep prostor v katerem bivamo ter delamo. Z modernimi vgradnimi svetili lahko vsako sobo, garažo, kopalnico ali drugo okolje v stilsko preuredimo. Na voljo imamo visoko-tehnološke, tradicionalne in geometrično izzivalne oblike, ki dodajo vsakemu prostoru posebno atmosfero. 

Nekatera svetila omogočajo prilagodljivo zatemnitev ali pa jih lahko upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu.

Moderna led vgradna svetila združujejo najnovejšo tehnologijo z različnimi oblikami in zmožnostmi. Nekatera svetila lahko zatemnimo po želji ali pa jih vklopimo z uporabo aplikacije na pametnem telefonu. Na voljo so tudi številne različne vrste svetlobe, kot zmožnost ambientalnega osvetljevanja. Zato lahko v našem domu ustvarimo idealno količino svetlobe, ki jo lahko prilagajamo potrebam počitka, gledanju filmov, branju knjig in podobno.

Vgradna svetila porabijo zelo malo električne energije

Ohranjanje nizkih stroškov vzdrževanja katerekoli nepremičnine je dandanes zelo pomembno. LED vgradna svetila ne uporabljajo klasičnih žarilnih nitk za ustvarjanje svetlobe, zato so zelo ekonomična. Delujejo tako, da preko polprevodnikov steče električna energija, ki ustvari veliko svetlobe. Pri tem pa se vgradno svetilo skoraj nič ne segreva ali obrablja. Zato ima zelo dolgo življenjsko dobo in ga je zelo preprosto vzdrževati. 

Priporoča se, da vgradna svetila tudi uporabimo na težko dostopnih krajih, kjer ne želimo pogosto menjavati žarnic. Tako se izognemo visokim stroškom vzdrževanja klasičnih svetil in tudi izgubi časa, če moramo opraviti vzdrževanje na težavnih mestih v našem domu.

Moderna tehnologija za pametni dom

Nadziranje različnih naprav z digitalnim vmesnikom je vedno bolj v ospredju. Tudi vgradna svetila različnih vrst je mogoče upravljati preko pametnega telefona ali tablice. Ker se lahko povežejo z Wi-Fi omrežjem je mogoče preko pametne naprave upravljati moč svetlobe, časovnike delovanja, izbirati vrsto barve svetlobe in druge funkcije. Pomembno je, da omenjena svetila namestimo na določena mesta v naši hiši ali pisarni, kjer nam bodo pametne funkcije najbolj služile.

Priporočljivo je, da pred nakupom naredimo načrt, kje vse bomo namestili moderna pametna vgradna svetila za dom. Lahko pa tudi že obstoječe stropne luči ali druga svetila zamenjamo za bolj moderne izvedbe. V vsakem primeru se nam bodo stroški nakupa hitro povrnili, saj bo poraba električne energije nemudoma manjša.