Dom in oprema

Nagrobni spomenik

»Spomini so kot iskre, ki pod pepelom tlijo, a ko jih razgrneš, vedno znova zažarijo.« to so verzi, ki jih žal vsakodnevno vidimo na pisane na naših britofih, kjer počivajo naši dragi prijatelji in sorodniki, ki so predčasno odšli. Žalosten je pogled na nagrobni spomenik, ko na njem prebereš, da je ugasnilo mlado življenje ali pa nekdo, ki si ga dobro poznal. A žal takšno je življenje, ljudje se rodijo in čez nekaj časa tudi umrejo in mi tega ne bomo spremenili nikoli.nagrobni-spomenik
Lahko se le poslovimo do osebe, ki nam je bila pri srcu, ji zaželimo miren počitek in ji za spomin postavimo dih jemajoč nagrobni spomenik.

Kakšen nagrobni spomenik želite?

Nagrobni spomenik je lahko enojni, dvojni ali pa žarni spomenik, vse je odvisno od vaših želja in zadnje želje pokojnega. V večini se ljudje zadnje čase odločajo za nagrobni spomenik narejen iz granita, saj je tudi dosti bolj odporen na vremenske razmere, kot pa marmor. Nagrobniki, ki pa so narejeni iz naravnega kamna pa imajo neomejeno življenjsko dobo in je iz njega mogoče izdelati popolnoma moderen in unikaten spomenik, ki je namenjen kot zadnje darilo pokojniku, da lahko mirno počiva. Za nagrobni spomenik in njegovo okolico je vedno treba poskrbeti, da je popolnoma urejen, da so rože vedno zalite in da mi vedno gori kakšna svečka, saj je to dokaz, da niste pozabili nanj.

Nagrobni spomenik in dodatki

Poleg nagrobnega spomenika, pa je potrebno poskrbeti tudi za vse ostale dodatke, ki sodijo poleg. Najbolj pomembno je, da ima nagrobni spomenik napis z katerim sporoči, kdo počiva tam, kdaj se je rodil in kdaj umrl, dodatno na željo pa tudi kakšen lep pokojni verz ali pa prijazne besede v spomin. Veliko ljudi se rado odloči tudi za stojala za sveče, saj jih tako veter ne more odnesti in so vedno postavljene na enem mestu. Odločite se lahko tudi za vazo, v kateri bodo vedno sveže roče ali pa angelčka, za spomin. Vse to je odvisno od vaših želja. Kamnoseštvo, ki pa vam bo izdelalo nagrobni spomenik pa se bo potrudilo, da bodo tudi dodatki narejeni, kor si jih želite in bodo popolnoma usklajeni z nagrobnim spomenikom.