Zdravje in hrana

Najbolj pogost protein v človeškem telesu

Prehrana ima presenetljivo močan vpliv na naše zdravje, fizični izgled in nivo energije. Vsi pa se zavedamo, da je koža največji človeški organ. Zato tudi veliko pove o zdravstvenem stanju zunaj in znotraj našega telesa. Protein, ki je v veliki meri zadolžen za zdravje kože, je kolagen v hrani, ki ga vsakodnevno zaužijemo. Ta pa daje prožnost, mladosten videz, raztegljivost in druge lastnosti. Dejstvo pa je, da ga velikokrat zaužijemo premalo, zato potrebujemo prehranska dopolnila.

Kolagen je pomemben za zdravje kosti in sklepov

Malo znano dejstvo je, da so človeške kosti večinoma narejene iz kolagena. Ta jim daje moč in jim pomaga ohranjati obliko. Res pa je, da se s staranjem vedno več kostne mase izgubi. To proces pa se pohitri, če uživamo nekvalitetno hrano. Vse to pa lahko vodi do različnih bolezni, kot je osteoporoza.

https://www.youtube.com/watch?v=2uxvBtKY2t8
Video: Zakaj je kolagen nujen za zdrave kosti

Naše telo, preko sinteze, pridobi kolagen iz hrane, kot so jajca, jagode, česen, zelenjava z zelenimi listi ipd. Tako ohranja strukturo kosti in preprečuje izgubo kostne mase. To pa pomeni, da tudi lajša bolečine v sklepih, saj ojača hrustanec, ki jih varuje. Tako pa je možno tudi omiliti simptome, ki jih povzročajo bolezni, kot je artritis.

Lepa koža vsebuje veliko kolagena

Mladostna in hidrirana koža, ki nima gub, vsebuje kolagen. To pa zato, ker ima omenjen protein učinek glajenja gub. Nahaja pa se tudi v nohtih in laseh. Uživanje kolagena v hrani je najboljši način, da pomladimo izgled kože, las in nohtov. Tako bomo upočasnili znake staranja, kot tudi omilili ali celo zaustavili napredek bolezni sklepov.

Uživanje kolagena v hrani je najboljši način, da pomladimo izgled kože, las in nohtov
Uživanje kolagena v hrani za lepšo kožo

Ljudje, ki jemljejo prehranska dopolnila bogata s kolagenom lahko hitro opazijo zmanjšanje gub na obrazu, ter večjo elastičnost in hidratacijo kože. Večja vsebina vlage pa pomaga tudi odpraviti poškodbe, ki so nastale na koži, zaradi izpostavljenosti UV žarkom, strupov v ozračju, stresa ipd.

Pravilno delovanje srca je odvisno od zdravja arterij

Kolagen v hrani in prehranskih dopolnilih je ključnega pomena za zdravje naših žil. To pa je izredno pomembno, ko govorimo o srcu. Ta potrebuje zdrave arterije, da lahko pošilja kri po celem telesu. Protein kolagen pa je zadolžen za ohranjanje strukture žil v celem telesu. Če pa ga primanjkuje, pa lahko opazimo krhanje arterij in žil, ki lahko vodi do bolezni z imenom ateroskleroza.

Preberite naslednji članek: Najučinkovitejša zaščita ležišča ali sedišča pred mokrenjem

Nepremočljiva podloga je samo eden od izdelkov, ki jih lahko najdete v sklopu medicinskih pripomočkov. Je začita pred mokrenjem in nočnim potenjem pa tudi za ljudi z alergološkimi težavami.

Zanimivo je, da jemanje omenjenega proteina tudi poveča delež dobrega holesterola v telesu. Ta pa pomaga pri preprečevanju težav z zdravjem, kar se tiče srca in ožilja.

Vrhunska dopolnila visoke kvalitete nam lahko močno izboljšajo zdravje, preprečijo bolezni in povrnejo vitalnost. Pomembno je, da uživamo v produktih priznanih blagovnih znamk, kot je natures finest. Tako bomo zagotovili, da bomo vedno v telo vnašali samo najboljša hranila, ki jih potrebujemo.