Tehnologija

Spletno gostovanje z naprednim uporabniškim vmesnikom

Preprost nadzor funkcij strežnika

Dostopen nadzor našega dela strežnika je izredno pomemben, če želimo uspešno poganjati našo spletno stran. Pri tem pa nam lahko pomaga cPanel uporabniški vmesnik, ki je izredno preprost za uporabo. Prvič je postal dostopen za uporabo pri gostovanju spletnih strani leta 1996. Dandanes pa ga uporabljajo po vsem svetu, saj je izredno učinkovit.

Cpanel
cPanel omogoča lažji nadzor nad naše spletne strani

Grafični vmesnik cPanel je narejen tako, da ga lahko uporabljajo neizkušeni in izkušeni uporabniki. Tako lahko hitro dostopamo do funkcij za ustvarjanje poddomen, manipuliranja spletnih računov, nadzor nad poštnimi računi ipd. Sam vmesnik pa tudi vsebuje napredne funkcije, ki pridejo zelo prav sistemskim administratorjem za strežnike.

Preprosto nameščanje dodatkov in gradnikov

Moderno spletno gostovanje oziroma web hosting nam dandanes nudi zmožnost uporabe različnih gradnikov. Te lahko uporabimo za ustvarjanje spletnih strani, kot tudi za dodajanje različnih funkcij naši strani. Seveda imamo vedno možnost te dodatke namestiti ročno, vendar to predstavlja veliko nevarnost, saj lahko ustvarimo zmedo v sami spletni kodi. 

Vmesnik cPanel pa nam nudi možnost preproste namestitve teh gradnikov preko nekaj preprostih klikov. Tako lahko hitro namestimo Joomla, WordPress, PrestaShop in druge sisteme za upravljanje spletne kode.

cPanel omogoča lažji nadzor nad naše spletne strani

Uporaba cPanel-a nam omogoča, da brez težav urejamo dostopnost administratorjev in urednikov naše spletne strani. Tako lahko nastavljamo možnost naših zaposlenih, da urejajo članke, dodajajo artikle, nadzirajo namestitev dodatnih aplikacij ipd. Te pravice pa lahko drugim urednikom dodelimo, ali pa odvzamemo. Tako lahko hitro nastavimo račune s točno takimi dovoljenji in zmožnostmi, kot jih želimo.