Dom in oprema

Nakup stanovanja Maribor


Maribor je bil, kar se nepremičnin tiče, vedno v nekoliko zapostavljenem položaju v primerjavi z Ljubljano. Od nekdaj je veljal za “številko dve”, zato so ljudje stanovanja za investicijo pogosteje kupovali v prestolnici. Tam je bilo povpraševanje s strani najemnikov večje, najemnine pa so tudi dosegale višje cene. Vendar pa se Maribor in predvsem njegova okolica razvijata in za prihodnost se obeta nekaj velikih projektov, ki bodo prinesli tudi obilo novih delovnih mest, s tem pa tudi potrebo po novih stanovanjih. Zato je za nakup stanovanja Maribor trenutno odlična izbira.

Zakaj za nakup stanovanja prav Maribor?

Maribor je v preteklem stoletju veljal za industrijsko in delavsko mesto, in kot kaže, bo kmalu spet tako. Ne le zaradi tujih investicij, ki obetajo veliko novih delovnih mest v okolici mesta, temveč tudi zaradi dnevnih migracij v Avstrijo. Vse več ljudi iz celotne Slovenije se zaveda, da je delo na drugi strani meje odlična priložnost, zato se priseljujejo v Maribor in okolico. Da je za nakup stanovanja Maribor boljša izbira kot nekoč, hkrati skrbi tudi razvoj na področju šolstva. Študentje, ki so bili zaradi slabe izbire študijev pogosto primorani, da se odpravijo v Ljubljano, sedaj prihajajo na iste študije v Maribor – eden takšnih primerov je študij medicine, ki je izjemno priljubljen.
Seveda velja, da so najemnine profitnih stanovanj v Mariboru nižje, vendar so nižje tudi same cene nepremičnin. Marsikdo si naložbe v stanovanje v Ljubljani ne more privoščiti, v Mariboru pa lažje najde primerno stanovanje za svoj žep.

Boste izbrali za nakup stanovanja Maribor?

Če ste Mariborčan in mesto dobro poznate, potem gotovo veste, kateri deli Maribora so najbolj primerni za bivanje in v katerih je največ povpraševanja po najemniških stanovanjih. Iskanja nepremičnine se lahko lotite sami, vendar vam bo to vzelo kar nekaj časa. Pomaga vam lahko izkušen agent, ki je specialist za področje Maribora. Še bolj je ta seveda pomemben za tiste, ki jim Maribor ni najbolj domač, saj jim bo pomagal z neprecenljivimi nasveti. Nakup stanovanja namreč ni majhna stvar, pri kateri bi si lahko privoščili napake – nenazadnje nas te lahko stanejo tudi veliko denarja.

 

Tako kot v vsakem drugem mestu ali kraju, naj bo za nakup stanovanja Maribor dobro premišljen. Pretehtajte, preračunajte, predvsem pa poiščite agenta, ki bo delal v vašo korist in vam pomagal priti do primerne lokacije in kakovosti gradnje.