Podjetništvo in ekonomija

Naložbeno srebro

Silver bars from the Dennis s.k collection
(Photo credit: Wikipedia)

Prejšnje stoletje je bilo v svetu bistveno več zalog srebra, kot ga je danes. Govori se, da naj bi ga bilo še za okoli 3000 ton zalog po vsem svetu. Celotna poraba zlata se močno veča, kar je posledica varnih naložb v žlahtne kovine. Še vedno je dandanes srebro v primerjavi z zlatom močno podcenjeno, kar gotovo ni prav. Zakaj bi torej vlagali v srebro?

Gotovo je eden izmed najbolj pomembnih razlogov varna naložba. Tako, kot je pomembna naložba v zlato, je tudi pomembna naložba v srebro. Prvi vzrok je gotovo razpršenost vašega kapitala, kar poveča varnost in boljšo prihodnost. Naložba v zlato je izjemno dobra zaščita proti inflaciji in devalvaciji valut. Ravno zaradi pomanjkanja srebra, naložba vanj postaja vse bolj zanimiva. Poleg vsega, da je naložba varna, je lahko prenosljiva tudi na dediče po lastnikovi smrti. Poleg vsega srebro hranijo redke hranilnice zaradi pomanjkanja, kar pomeni, da je možnost manipulacij (glede cen) iz njihove strani omejena.

Naložbeno srebro je pravi hranilec vrednosti vašega denarja in je gotovo najbolj varna smer vlaganja. Že skozi zgodovino so ljudje vlagali v zlato in srebro, zato se še danes uporablja prav po vsem svetu. Prav tako se je potrebno pred vlaganjem posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo znali pravilno svetovati glede naložbe v srebro. Predstavili vam bodo prav vse stroške nakupa ter prodaje srebra, tako da ne boste v dvomih. Prodaja naložbenega srebra je v Sloveniji oproščena davka na dodano vrednost, kar povečuje vaše premoženje in vložek vanj.

Z nakupom srebra se tako zaščitimo pred hiperinflacijo in nižanjem vrednosti denarja, kar je danes le še vprašanje časa. Gotovo si nihče ne želi, da bi njegovo premoženje izgubljalo vrednost, zato je naložba v srebro povsem dobrodošla. Srebro je najbolj redka plemenita kovina na svetu, zato je dobrodošla prav pri vsakemu, ki želi investirati in zavarovati svoj denar.

Preberite kako poteka površinska obdelava.