Otroci in igrače

Otroške čelade in varnost

Otroške čelade kupujemo predvsem zaradi varnosti. Oglejmo si kaj moramo še upoštevati, ko izbiramo čelado za našega malčka.

Seveda je varnost vedno na prvem mestu, še posebej pri zaščitni opremi za otroka. Včasih pa spregledamo kako podrobnost, ki nam lahko prihrani dosti problemov. In kaj so te podrobnosti?

Moramo se zavedati, da čelada sama po sebi ima lahko dobre ocene in, oznake, ustreza vsem standardom in je od priznanega proizvajalca. Vendar pa to ne pomeni, da je najboljša izbira za našega otroka!

Otroku se mora otroška čelada (http://www.chebeltza.com/na-kolesih/oprema-in-dodatki/otroske-celade.html)prilegati. To pomeni, da je udobna, ter tudi, da se ne premika, ko zatesnimo pasove. To je zelo pomembno, saj je čelada, ki se na glavi giba bolj nevarna, kot če otrok čelade sploh ne bi imel!

Druga pomembna podrobnost pri izbiri čelade za otroka je, da je izgled všečen. Vsak otrok ima rad drugačne vzorce in barve in če izberemo čelado, ki mu je pisana na kožo si bomo prihranili kar nekaj preglavic. Otrok se ne bo upiral nošenju čelade, prav tako pa jo bo dejansko vzel kot modni dodatek, kar je za nas kot starše velik bonus.

Končno bomo lahko za trenutek odvrnili pogled z našega otoka v vedenju, da se ne bo poškodoval. No, vsaj ne resno!

Torej, poleg varnosti moramo upoštevati tudi izgled in udobnost. Vendar je to vse? Dobro je, da vzamemo čelado, ki je tudi dobro vidna na cesti, tako podnevi kot ponoči. Sicer mala podrobnost, vendar lahko veliko pomeni. Fluorescentne, neonske barve so dobra izbira, prav tako pa odsevni materiali. Oboji povečujejo vidljivost na cesti. Oglejte si tudi katere barve so najbolj vidne, niso vse enako!

Oglejte si še kateri so dobri vizirji za čelade.