Otroci in igrače

Otroški voziček je potrebno čuvati

Verjetno vas je otroški voziček stal kar nekaj denarja, zato bi vam verjetno zelo prav prišel kak nasvet kako ga čim bolje uporabiti.
Za dolgo življenjsko dobo otroškega vozička je pomembno ustrezno vzdrževanje ter tudi drugi ukrepi. Kar se tiče vzdrževanja vozička, je dobro da redno pregledujemo, da so zračnice dovolj polne, ter gibajoči deli dobro podmazani. Dobro je tudi, da voziček ne puščamo moker, ter tudi da ga redno čistimo. Pod umazanijo se dostikrat začne pojavljati rja, kar nikakor ne podaljšuje uporabnost vašega vozička.
Dodatno skrb moramo posvetiti tudi ko uporabljamo otroški voziček (www.chebeltza.com/oprema/otroski-vozicki.html). Le ta je včasih, še posebej na začetku zapletena. Paziti moramo, da nam voziček ne razpade ker ga ne znamo uporabljati ali pa smo pregrobi. Še posebej je to problem pri vozičkih, ki so narejeni za mestno vožnjo in imajo dosti delov iz poceni plastike! Brez dvoma pazite, še posebej na začetku in ne delajte ničesar na silo.
Zanimiv aspect ohranjanja vozička je tudi skrb za njegovo varnost. Če ga imate v hiši, potem ga le pospravite noter in ste na varnem. V primeru pa, da živite v bloku, pa le razmislite ali boste svoj dragi voziček pustili v predverju ali pa kje, kjer vam ga lahko kdo ukrade. Raje ga pospravite v shrambo ali pa v stanovanje, še bolje pa kar v prtljažnik od avtomobila!
Vsake toliko časa pa moramo le vložiti kako malenkost tudi v popravilo. Včasih se kak del zlomi, čeprav so kvalitetni vozički kar odporni. Moramo pa kdaj kupiti kako zračnico in ga podmazati, odstraniti rjo in opraviti druga vzdrževalna dela. S tem bomo podaljšali dobo, ko vam voziček lahko služi, kar pa pomeni, da ga boste brez težav imeli tudi za drugega in tretjega otroka!

Preberite si tudi o tem kateri so najboljši vizirji za čelade.