Šport in prosti čas

Otroški skiro vozi otroka v prihodnost

Kakšen je dober otroški skiro bodo najbolje povedali otroci, ki so ga vozili. A vendarle je res, da jih na koncu lahko povprašate za bolj natančno razlago in pogosto jim je bolj všeč tisti, ki ima lepše poslikave, kot pa tisti, ki je denimo varnejši. Starše na drugi strani zanima vse kaj drugega, kot poslikave. Žal v teh časih zelo pogosto predvsem koliko stane, saj si marsikdo več ne more privoščiti vsega, kar si je lahko včasih. Pa tudi, resnici na ljubo, je vse večja izbira športnih in drugih rekvizitov in čisto vseh pa tudi ne moremo imeti. No, ali pa naš otrok.

Skiro je lahko kvaliteten ali pa…

Otroški skiro je pač otroški. Majhen, lahek in okreten. Večina ni narejena iz najkvalitetnejših materialov, ker proizvajalci pogosto razmišljajo podobno kot starši – preživel bo tega otroka oziroma teh nekaj mesecev, potem pa bo tako prevelik zanj in bo rabil naslednjega. Ceneni materiali pa seveda pomenijo nižjo kvaliteto in tudi nižjo ceno. Nad takšnimi pa ne bodo zadovoljni tisti, ki bi imeli skiro za več otrok. Takšne bo zanimal otroški skiro tipa Globber, ki je zares kvaliteten, seveda pa ni najcenejši na svetu. A ta skiro ima odlične rešitve in vgrajene kakovostne materiale. Boljše so tako ročke, ki jih lahko drži otrok bolje in s tem skiro bolj stabilno, kot tudi površina na kateri stoji, ki je protizdrsna na nekaterih modelih.

otroški skiro

Potem pride na vrsto cesta

Ne smemo pa pozabiti, da si lahko kupite tudi tak skiro, ki bo vsaj nekaj časa rasel z otrokom, ker mu lahko krmilo podaljšujete in ga lahko primejo tudi višji otroci ali že pravi mladeniči. Otroški skiro pa mora vedno priti v kompletu s čelado, nanje pa starši pogosto pozabijo, a to ni pametno, še manj pa odgovorno. Prav je, da se otrok takoj od malega nauči uporabe čelade in da razume njeno pomebnost, ki mu lahko že ob enostavnem padcu in bližnjem srečanju z avtomobilsko pločevino, drevesom ali robom pločnika reši življenje. Ne varčujte torej pri čeladah in si morda omislite skiro tudi vi (in tudi čelado), da boste lahko otroka spremljali pri njegovih prvih vožnjah in udeležbi v pravem cestnem prometu. Verjemite, da se boste skiroja hitro navadili in da bo pravi užitek v lahkem vetercu oditi recimo na sladoled v center mesta ali kaj podobnega.