Šport in prosti čas

Čisto nove in sveže ideje

Kupovanje daril je lahko zabavna ali pa naporna zadeva. Lahko postane prava pustolovščina ali še en v nizu zapravljenih popoldnevov, ko bezljate od trgovine do trgovine in vam nič ni všeč. Sam sem se že davno navadil, da do daril, ki jih prinesejo drugi nisem kritičen.

Jasno je, da ne morejo natančno vedeti kaj mi je všeč. Zagotovo pa vem, da so se potrudili z iskanjem in verjetno tudi koga povprašali po tem kaj mi je všeč. Če na koncu ne dobim cigaret ali ženskega spodnjega perila, je čisto v redu. V takšno perilo se ne bi želel, niti ne bi mogel spraviti, cigaret pa nikoli nisem kadil.

Žena ima vse že pripravljeno v omarah

Kadarkoli se odpravimo na neko praznovanje, obisk ali kakšno drugo svečano priložnost, se sprašujemo ali moramo kaj prinesti za darilo. A ideje za darila ne padajo ravno iz neba. Drobne pozornosti so lahko že steklenica vina ali bomboniera in kot nalašč jih naše žene vedno nekje izbrskajo iz omare. Tako tudi moja mene neštetokrat reši, da ne pridem prazen.

Tudi v nedeljo zvečer in ob praznikih ima vedno kaj pri roki. Seveda, saj vina ne pije, bombonier pa ne mara. Če bi šlo za navadno čokolado, bi bila druga zgodba. Te ne dobim za nobeno darilo, niti kdo drug, saj je prej vedno zmanjka.

Primerne in neprimerne ideje za darila

Tako se torej sprašujemo ali bo obdarovancu darilo všeč. Kaj bomo kupili je seveda odvisno od priložnosti. Včasih je potrebno malce dlje načrtovati, se posvetovati s prijatelji in morda tudi skupaj zbrati nekaj več denarja. Morda boste kupili robotski sesalnik ali pa kakšno zanimivo zbirko piv, morda pa kupon za kakšen oddih v termah.
Vse to lahko stane nekaj več in tudi če imate veliko pod palcem, je neprimerno kupovati ekscesno draga darila.

To lahko namreč marsikoga spravi v neroden položaj, ko bi se potem rad nekako oddolžil, vendar se ne more. Še več poznamo celo situacije, ko so denimo mame vračale darila drugim mamam, ker si njen otrok zasluži kaj več. Fine družine razmišljajo drugače, lahko bi rekli, da izjemno razvajeno. Tudi za takšne primerke bi morale obstajati prevzgojne šole in družbeno koristno delo.

Glede na to, da je danes vse več spletnih trgovin, grem po ideje za darila najraje kar tja. Tam najdem izdelke povsem različnih tipov in tako dobim množico idej na enem samem mestu. Mimogrede običajno opravim še nakup, pa mi potem sploh ni potrebno v trgovino. Ampak takšnih trgovin, s tako raznoliko izbiro ni zelo veliko.