Zdravje in hrana

S partnerjem imava težave

Kako težko si je včasih priznati, da v vašem partnerskem odnosu ni več vse tako, kot bi si želeli. Težave nikoli ne nastopijo iznenada, a velikokrat nas kljub temu presenetijo. Takšna obdobja v partnerstvu so lahko zelo težka, zato je v takšnih trenutkih težko zbrati moč za to, da težave čim prej rešimo. Pri tem nam lahko pomaga tudi zunanja pomoč. Včasih je to tudi edini način, da uspešno rešimo vse naše težave.

Če smo recimo iz Maribora, je najbolje poiskati pomoč tam. Partnerska terapija in psihoterapija v Mariboru nam lahko pomagata do rešitve težav in izboljšanega partnerskega odnosa.

Psihoterapija Maribor – pomoč pri partnerskih težavah

V primeru, da imate težave v partnerskem odnosu, ne čakajte, da se razrešijo same od sebe, ker se ne bodo. Čim prej je treba poiskati pomoč! Težave je namreč treba začeti aktivno reševati takoj, ko se pojavijo, sicer se nakopičijo in je njihovo reševanje kasneje veliko težje.

Partnerska terapija

Najbolje je, da se partnerske terapije udeležita kar oba s partnerjem, včasih pa je dovolj tudi posamezen obisk. Tako kot drugje psihoterapija v Mariboru obravnava različna področja ne le na partnerskem področju.

V partnerski odnos prinesemo tudi različne predstave, navade, nepredelane strahove in celo travme, saj nas vse to oblikuje kot ljudi. To pomeni, da se večkrat izkaže, da je rešitev naših partnerskih težav v tem, da spremenimo sebe oziroma da začnemo delovati in razmišljati v skladu z drugačnimi vzorci. Iz tega razloga je marsikdaj uspešno tudi to, da psihoterapevta v primeru partnerskih težav obišče le eden od partnerjev. Psihoterapija v Mariboru vam lahko pomaga tudi v takšnem primeru, da razčistite sami s sabo in dobite bolj jasen pogled na vašo situacijo in težave s partnerjem.

Pogosto se na partnerskem področju zrcalijo tudi druge težave iz našega življenja, stres in problemi, ki jih nosimo domov iz službe. Vse to lahko slabo vpliva tako na nas kot na naš partnerski odnos. Zaradi tega tako nam kot našemu partnerju psihoterapija v Mariboru lahko zelo koristi in pomaga pri bolj sprotnemu in aktivnemu reševanju težav na vseh področjih življenja, s tem pa tudi boljši partnerski odnos, v katerega ne bomo nosili toliko svoje prtljage in ga po nepotrebnem obremenjevali s težavami, ki bi jih lahko že prej rešili sami.

Kako reagirati ob konfliktu?

Velikokrat problem v partnerskih odnosih predstavlja tudi naša reakcija ob konfliktu. Namesto da bi se v miru pogovorili, z našo pogosto reakcijo konflikt še poglobimo. Če imamo takšne težave tudi z drugimi osebami in ne le s partnerjem, je psihoterapija v Mariboru vsekakor pravi naslov za nas.

Partnerska terapija

S pomočjo psihoterapije v Mariboru lahko dobimo vpogled v to, kako se odzivamo na različne življenjske situacije. To je zelo pomembno, če želimo te vzorce spremeniti in se naučiti drugačnega odziva. Prav pri tem nam lahko pomaga psihoterapija v Mariboru, zato se jo v primeru partnerskih ali kakšnih drugih težav splača obiskati!

Katerega psihoterapevta izbrati?

Če iščete psihoterapijo v Mariboru, imate na voljo več možnosti. Vsekakor pa pred izbiro dobro preglejte spletno stran, na kateri je predstavljena izbrana psihoterapija v Mariboru, ter si poglejte, s katerimi področji se ukvarjajo. V primeru, da imate težave v partnerskem odnosu, boste seveda izbrali nekoga, ki se ukvarja s tem področjem.

Ena od možnosti za psihoterapijo v Mariboru je tudi Psihovital.si, kjer boste dobili vso potrebno pomoč in podporo tako na partnerskem kot na katerem koli drugem področju vašega življenja. Prvi brezplačni posvet je dobra izbira za vse, ki še oklevate, ali bi se sploh odločili za takšen način reševanja težav. Preizkusita terapijo na tak način, saj vas prav nič ne stane, in videli boste, da se še kako splača ter da je to prava pot iz vaših težav.

Možnost e-terapije

Zelo pametno je izbrati terapevta, ki omogoča tudi možnost e-terapije, torej psihoterapije ali partnerske terapije preko video klica. Tako se boste lahko z vašim terapevtom pogovarjali kar od doma, kar je še posebej pomembno za tiste, ki nimajo veliko časa, ali pa za vse, ki se v tujem okolju težko sprostijo in spregovorijo o svojih težavah.

Pred domačim računalnikom je marsikdaj to veliko lažje narediti, prav tako pa je lažje prepričati partnerja, da se udeleži takšnega pogovora kot pa srečanja v živo, saj je za video klic treba veliko manj truda in energije.