Moda, kozmetika, darila

Poceni kontaktne leče

Imam dvaindvajset let, in čeprav naj bi v tej starosti mladi kar pokali od zdravja, imam sama precejšnjo težavo. To predstavlja moj vid, ki je že od otroštva nekoliko slabši, sedaj pa je že toliko prizadet, da imam kar močno dioptrijo. Doma večinoma nosim očala, saj je to menda bolj zdravo in naravno, oko pa lažje »diha«, kadar sem na predavanjih oziroma zunaj, pa imam seveda vstavljene leče.kontaktne-leče
Na srečo te niso drage in poceni kontaktne leče si lahko povsem enostavno naročim preko spleta, ne da bi kdo kaj kompliciral – in ker vedno naročim kar nekaj parov naenkrat, so že sicer poceni kontaktne leče še cenejše, saj dobim tudi količinski popust.
seveda sem se že pozanimala tudi o tem, ali bi bila pri meni možna operacija oči, in dejansko bi bila, vendar se nekako ne morem odločiti zanjo. Prvi razlog je, da me je strah same operacije, drugi, da se bojim bolečin, tretji pa, da menda tudi operativna rešitev ni stalna in je potrebno postopek v prihodnje tudi še kdaj ponoviti. Kakor koli, zaenkrat se za operacijo ne želim odločiti, ampak morda se nekoč vendarle bom. Zaenkrat pa bodo leče in očala povsem dovolj – dokler bodo pač zadostovala.

Poleg spletne trgovine, ki ponuja poceni kontaktne leče pri nas, seveda včasih zavijem tudi v kakšno optiko, kjer mi znajo svetovati in povedati, kakšne leče so boljše, izboljšane, bolj »zdrave« in podobno. Prepričana sem namreč, da ni glavno to, da dobim poceni kontaktne leče, temveč tudi to, da so čim bolj kakovostne – nenazadnje jih nosim že precej let in kot kaže, jih bom tudi še morala, zato se ne velja zadovoljiti s proizvodi, ki so slabe kakovosti. Prav tako pa redno hodim tudi na preglede oči – tako v sklopu javnega zdravstva kot včasih še privat, za lastno plačilo. Oči so pač organ, brez katerega življenje ni enostavno, zato velja zanj skrbeti. Paziti, da so zdrave, da imam vedno predpisano pravo dioptrijo, da je zanje dobro poskrbljeno s stališča higiene. (Da, tudi to je pomembno, kajti moja znanka je ravno zaradi slabih kontaktnih leč oziroma njihove vprašljive čistoče pred nekaj leti dobila hud konjuktivitis, ki ji je povzročil veliko težav.)
Moj nasvet za vse, ki nosijo leče, bi bil torej, da naj vsekakor preverijo, kje so na voljo poceni kontaktne leče, vendar naj na račun cene nikar ne zanemarijo kakovosti. Prav tako naj za leče skrbijo tako, kot je potrebno – sicer lahko zaidejo v težave, ki si jih gotovo ne želijo.