Šport in prosti čas

Počitnice in izposoja avtodoma za začetnike

Čedalje več posameznikov želi imeti aktivne počitnice. Ne želijo ostati na istem mestu vse počitnice, temveč želijo videti čim več v kratkem obdobju počitnic. Najlažje to storijo z najemom avtodoma. Z njim potujejo in raziskujejo različne dele sveta, brez, da bi bili vezani na eno lokacijo. Ko se naveličajo enega mesta, se odpravijo v drugega. Nič več nimajo stroškov z najemom bivališča v zadnjem trenutku. Preprosto se usedejo v avtodom in odpeljejo kakorkoli želijo.

Več svobode in fleksibilnosti

Izposoja avtodoma (http://najel.bi/najem_avtodoma/1/2) vam omogoča veliko več svobode in fleksibilnosti od drugih načinov potovanja. Pri potovanju z avtomobilom ste vezani na razpoložljivost hotelov, apartmajev in gostišč.

Pri letenju z letalom ste ponavadi vezani zgolj na eno lokacijo, saj so prevozi drugam predragi. Izposoja vozil za bivanje zagotavlja večjo fleksibilnost, mobilnost in raznolikost od vseh drugih vrst transporta. Moderne različice so izjemno prostorne, udobne in praktične. Daljše bivanje v njih ni naporno, temveč pravo doživetje. Večina ima vse površine multifunkcionalne. Klopi se preobrazijo v ležišča, omare v likalne deske, mize se odstranijo in preoblikujejo ter podobno.

Stroški in prihranek

Trije sklopi stroškov se pojavijo že na začetku. Največji cenovni zalogaj predstavljajo izposoja avtodoma, gorivo  in cena nočitev. Cena najema je odvisna od posameznih ponudnikov in njihove politike. Nekatera vozila so na voljo že za 70 EUR na dan, odvisno od prevožene razdalje in sklenjene pogodbe o najemu. Ceno za gorivo lahko vnaprej predvidite glede na povprečno porabo za določeni model. Malo boste prihranili s počasnejšo vožnjo. Navkljub temu, da boste spali v avtodomu, pa boste morali nekje plačati za prenočišče povprečno od 20 do 50 EUR na noč.

Dodatni stroški

Poleg vseh naštetih se pojavijo tudi dodatni stroški za hrano in pijačo. V kolikor upoštevate tudi vstopnino na prireditve in dogajanja pa lahko dodatni stroški presežejo vaš predviden proračun. V primeru, da upoštevate ceno letenja, drugih prevoznih sredstev, prenočišča in hrane, pa vidite, da z najemom  prihranite. Izposoja avtodoma je cenovno ugodnejša za večje družine, še posebej, če želijo videti velik del sveta.