Dom in oprema

Polnjenje klime Celje – naj bo podjetje Gastro vaša prva izbira!

Kupili ste klimatsko napravo, jo namestili na ustrezno mesto in sedaj imate nekaj let mir. Pa ni ravno tako!

Kot ostale tehnične zadeve, tudi klima potrebuje redno vzdrževanje. Polnjenje klime je izjemnega pomena, saj je od tega odvisno njeno pravilno in učinkovito delovanje. Poleg optimalnega delovanja, pa redno servisiranje in polnjenje klime poskrbi tudi za to, da naprava ne ogroža našega zdravja, saj se v filtrih ne zadržujejo škodljivi mikrobiološki organizmi. Neredno vzdrževanje s sabo prinese tudi povečano porabo električne energije, tega pa si ne želite a ne? Se strinjate, da je klima še kako pomembna za hlajenje prostorov v poletni vročini, kot tudi za ogrevanje v prehodnem času? Redni servisi so v prvi vrsti namenjeni menjavi hladilnega plina, saj je pomanjkanje le tega, navadno vzrok za višjo porabo električne energije.

Kot ostale tehnične zadeve, tudi klima potrebuje redno vzdrževanje.

Polnjenje klime Celje – kako poteka?

Polnjenje klime je storitev, katero mora opraviti za to usposobljen strokovnjak. Ta pri svojem delu uporablja tudi posebno zaščitno obleko. Serviser bo najprej s freonskim testerjem preveril ali prihaja do puščanja plina in le to ponovno napolnil. Polnjenje klime danes ponuja večina serviserjev in navadno poteka po naslednjem vrstnem redu:

  • Najprej pregledajo hladilni sistem.
  • Nato sledi čiščenje klime.
  • Zatem je na vrsti menjava in morebitno dopolnjevanje plina.
  • Zadnji korak pa je menjava olja v hladilnem sistemu.

Preberite naslednji članek: Pomembnost izbire vrhunskega pomivalnega stroja za gostinstvo

Kakovosten pomivalni stroj pomaga varno pripravljati hrano ter omogoča hitrejše in učinkovitejše pranje. Pomivalni stroj je v veliko pomoč pri čiščenju umazane posode. Danes si gospodinjstva brez njega skoraj da ne znamo predstavljati.

Ste vedeli, da v praksi velja zmotno prepričanje o tem, da klima dovaja v prostor hladen zrak? Le ta namreč deluje po principu črpanja toplote iz prostora, pri čemer izkorišča tudi učinke izhlapevanja. Ste vedeli, da klima za črpanje toplote uporablja hladilno sredstvo? Slednje deluje na način, da absorbira toploto z izhlapevanjem pri nižjih temperaturah in tlaku, pri višji temperaturi in tlaku pa se nato toplota odstrani s kondenzacijo.

Mislimo, da smo vam zadevo kar podrobno predstavili, kljub temu, da se vam s tem ni potrebno ubadat. Zato bodo namreč poskrbeli strokovnjaki na tem področju. Ne veste kje poiskati serviserja? Za pomoč se obrnite na Google. V iskalnik vnesite ključno besedo, npr. »Polnjenje klime Celje« in hitro boste dobili kar nekaj priporočil oziroma namigov. Naš nasvet? Mi vsekakor priporočamo podjetje Gastro, katero zadeve opravi korektno in profesionalno.