Dom in oprema

Prednosti namestitve moderne klimatske naprave

Klimatska naprava hitro ohladi našo sobo

Zadnja leta so poletja brutalno vroča. Temperature znotraj zaprtih hiš in stanovanj tako hitro narastejo. Življenje pa postane neznosno, saj prevroč zrak otežuje spanec, znižuje produktivnost ipd. Res je, da klasični ventilatorji lahko malenkost olajšajo preživljanje vročine, vendar v veliko primerih za to nalogo niso zadostni. Najboljša rešitev je namestitev klimatske naprave. Ta s pomočjo kompresorja in hladilnega plina ustvari idealno temperaturo v našem domu in jo brez težav tudi vzdržuje. Obenem pa odstrani preveliko količino vlage in raznih alergenov, ki so škodljivi za ljudi in živali. 

Pomembno je, da montažo klime opravi usposobljena oseba. Tako bomo zagotovili, da bo hlajenje in gretje delovalo brezhibno.

Montaža klimatske naprave
Pomembno je, da montažo klime opravi usposobljena oseba.

Primerna temperatura izboljša produktivnost ljudi

Ena izmed glavnih prednosti namestitve klime je njena sposobnost vzdrževanja enakomerne temperature notranjosti našega doma, neglede na zunanjo temperaturo. Tako se poviša naša produktivnost, saj lahko udobno opravljamo vse dejavnosti, brez da bi se pri tem potili ali se drugače počutili nelagodno. Obenem pa se lahko udobno spočijemo po dolgem dnevu v službi ali šoli. Zaradi primerne temperature notranjosti našega doma, lahko tudi poleti doma telovadimo. Tako se izognemo močnemu soncu in vročini ter zmanjšamo možnost poškodb, ki se nam lahko pripetijo v zunanjem okolju.

Za primerne montaže klime v stavbah, ki so pod spomeniško zaščito, poznamo eno delne notranje klimatske naprave. To ne potrebujejo zunanje enote, saj vsebujejo kompresor, uparjalnik, termostat in druge komponente. Zunanja enota je v tem primeru odveč, zato je ne vsebujejo. Potrebno pa je zagotoviti dostop do zunanjega zraka za vstop in izstop toplega in mrzlega zraka. Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo o debelini stene, kamor bomo postavili klimo. Pomembno pa je tudi, da poskrbimo za povezavo z električnim omrežjem. Najbolje je, da montažo klime opravi strokovna in usposobljena ekipa ali monter.