Otroci in igrače

Preprosta darila za božič v obliki darilnih košaric

Nekatera darila za božič kupimo z lahkoto, saj nam obdarovanec sam izrazi svoje želje – in če se te skladajo z našim družinskim proračunom, ni nobenih težav. To velja predvsem za obdarovanje naših ožjih družinskih članov, torej partnerja in še zlasti otrok, ki svoje želje skrbno zapišejo v pismo Božičku. Večkrat pa se zatakne pri obdarovanju družinskih prijateljev, lastnih ali partnerjevih staršev, lastnih ali partnerjevih bratov in sester ter njihovih partnerjev. božična-darila Kaj jim podariti, da ne boste vedno znova posegali po že pripravljenih darilnih kompletov s kozmetiko za nego telesa, ki marsikomu niti niso všeč? Rešitev za tovrstna darila za božič so lahko tako imenovane darilne košarice, ki jih napolnimo z drobnarijami, ki pridejo vsakomur prav.
Za začetek potrebujemo košare, pladnje, posode ali podobno, v katere bomo razvrstili drobnarije. Najbolje je, da se ujemajo s tistim, kar boste podarili. Če bodo darila za božič namenjena gurmanskemu uživanju, imate največ možnosti izbire. Tašči, ki je ljubiteljica peke, lahko kar v pladenj za peko nadevate nekaj modelčkov, lopatic, zavojček z vaniljinimi stroki, čokolado za peko … Sestri, ki prisega na zdravo in tudi presno prehrano, lahko v pehar iz ličkanja pripravite zavojčke različnih semen, oreščkov in suhega sadja, na primer semena čija, datlje, nesoljene kikirikije ali pa tudi kakšno kikirikijevo maslo, mandljevo mleko, agavin sirup ali lonček medu. Za tasta, ki ima rad bolj »konkretne« jedi, na leseno desko za rezanje položite suho salamo in manjši kolut sira. Za svaka, ki je velik ljubitelj italijanske hrane, v visok lonec za kuhanje špagetov nadevate najrazličnejše vrste testenin – polnozrnate, s konopljinimi semeni, z rdečo peso … Prijateljico, ki je ljubiteljica toplih aromatičnih napitkov, boste gotovo razveselili, če ji kupite »vintage« čajnik in vanj namestite nekaj zavojčkov različnega čaja. Če je ljubiteljica kave, pa v klasično košarico namestite različne vrste kave v zrnju.

darila-za-božič
Sistem darilnih košaric pa pride prav tudi pri drugih vrstah daril. Zakaj ne bi brata, ki je ravno kupil nov avtomobil, pričakala darila za božič, namenjena njegovemu jeklenemu konjičku? Kupite plastično vedro, ki bo prišlo prav pri čiščenju avtomobila, in dajte vanj gobo za pranje, čistilo, tekočino za čiščenje stekel …

Najboljše pri košaricah je seveda to, da omogočajo veliko kombinacij, ki jih zlahka prilagajamo svojemu proračunu. Tudi košara v katero namestite ananas, mango, papajo in drugo eksotično sadje bo pri družinskih prijateljih ali znancih lepo sprejeta, pri njihovih otrocih bodo dobrodošle košarice z različnimi beležkami, zvezki in flomastri, pri otrocih še malo bolj oddaljenih prijateljev lončki, ki jih napolnite s sponkami za lase, radirkami, drobnimi čokoladicami ali piškoti … Bistvo košaric je namreč v tem, da so lahko ne glede na to, kaj se v njih skriva, vedno videti čudovito, domiselno in posebno – že sama embalaža je namreč darilo in paša za oči. In prav to je tisto, kar naj bi bila v osnovi darila za božič – nekaj domiselnega, ne glede na vrednost.