Avtomobilizem

Pri zamenjavi žarnice za avto se obrnite na servisno mrežo

Menjava žarnic na avtu sodi pod storitev hitri servis

Menjava avtomobilskih žarnic je izjemnega pomena – zaradi vidnosti na cesti. Tovrstna storitev sodi pod hitri servis oziroma gre za redno vzdrževanje vozila. Redni serviser vam mora pri tem zagotoviti, da je vaš avto optimalno pripravljen na samo vožnjo. Pazite pa, da vam avto serviser ne ponuja poceni ponaredkov, saj s tem tvegate tudi varnost v prometu.

Menjava žarnice za avto je še nekoliko bolj zapletena, če namesto halogenskih uporabljate xenon žarnice. V tem primeru je napetost velika, zato je samo menjavo še toliko pomembneje zaupati strokovnjaku.

Dokazano je, da žarnice hitreje pregorijo, če se ti luči ob vžigu avtomobila samodejno prižgejo, saj pride do dvojnega napetostnega šoka.

Avto žarnica in njena življenjska doba

Zlasti je življenjska doba avto žarnice odvisna od same uporabe. Luč bo hitreje pregorela, če se ob vžigu vozila samodejno prižiga. Ko je govora o standardnih halogenskih žarnicah, je doba odvisna od kvalitete, vsekakor tudi od števila prevoženih ur.

Z LED tehnologijo si lahko precej olajšate vožnjo

Če boste za svoje vozilo izbrali LED luči, morate upoštevati kar nekaj karakteristik pa tudi specifikacij. Ugotovili boste, da se lahko LED luči za avto med seboj kar precej razlikujejo. Na sploh pa se je pametno zavedati, da vam v resnici lahko LED tehnologija lahko kar precej olajša vožnjo, in to ne glede na to, v katerem avtomobilu se pravzaprav vozite.

Na trgu so avtomobilske LED luči prisotne že kar lep čas. V primerjavi z navadnimi žarnicami za avto pa že od začetka veljajo za dražje. V zadnjem času so cene ugodnejše, posledično je povpraševanje po LED žarnicah za vozila toliko večje.