Avtomobilizem

Snežne verige so v prtljažniku, čas je, da gremo na smuko!

Čeprav gremo na smuko le dvakrat letno, je potrebno imeti v prtljažniku snežne verige, ki bodo preprečile marsikatero nezgodo. Vremenske razmere so vedno bolj spremenljive, zato bolje, da poskrbimo za preventivo in kupimo verige, ki nam bodo zagotovo prišle prav.Kadar se pozimi, ko sneži, odpravljamo v višje ležeče kraje, ravnajmo odgovorno in nadenimo na pnevmatike snežne verige.

Ko jih nameščamo, bodimo pozorni, da ne oviramo prometa. Takoj, ko so razmere na cestišču urejene in na cesti ni več snega, snemimo verige, saj jih lahko drugače kaj hitro poškodujemo. V kolikor je cesta splužena, mi pa imamo snežne verige še vedno nameščene, se lahko poškodujejo tako verige, kot tudi pnevmatika ali še kaj drugega. Za tiste, ki še nikoli niste nameščali verig, strokovnjaki priporočajo, da jih poskusite namestiti vsaj enkrat doma, saj vam bo potem, ko jih bodo nameščali na mrazu in med sneženjem, veliko lažje. Ko se odločate za nakup verig, poskrbite, da boste izbrali takšne, ki bodo enakih dimenzij kot kolesa. Še en napotek, vedno jih nataknite na pogonsko os, saj bodo sicer povsem neuporabne.

Ojoj, to natikanje snežne verige mi ne gre od rok!

Za tiste, ki vam natikanje jeklenih snežnih verig ne gre od rok, so na voljo tekstilne verige, ki omogočajo enostavno in hitro nameščanje ter hitro odstranjevanje. To je pomembno predvsem takrat, ko jih moramo odstranjevati ali nameščati na cesti v slabih vremenskih razmerah. Namestitev in odstranjevanje tekstilnih verig vam bo vzela samo dve minuti. Verige se po namestitvi samodejno centrirajo, zato ne povzročajo niti hrupa niti vibracij. Varnost pa bo še vedno enaka kot, če bi imeli nameščene jeklene verige. Tekstilne snežne verige se bodo razveselili predvsem tisti vozniki, ki imajo na avtomobilu aluminijasta platišča. Torej, jeklene ali tekstilne, poskrbimo, da bodo snežne verige v zimskem času vedno v avtomobilu.

Preberite si še, kakšne so kvalitetne avto žarnice.