Turizem in potovanja

Štajerska je na poseben način povezana z vasico v Afriki

Čokoladna vas ne obstaja samo v pravljici. Našli jo boste tudi na Štajerskem. Njen ustanovitelj je Uroš Mlakar, lastnik podjetja Quadro. Najverjetneje so vam poznane kavarne Teta Frida. Njen ustanovitelj je prav tako Mlakar, ena od priljubljenih kavarn se nahaja tudi v čokoladni vasi. 

Zlasti zanimiva je zgodba o tem, kako je čokoladna vas sploh nastala. Priznani podjetnik je Štajersko na uspešen način povezal z eno od manjših vasic v Afriki, kjer prebivalcem enega od pomembnejših virov za preživetje predstavlja pridelava kakava. Z obiskom kavarne ali nakupom izdelkov Teta Frida ali s tem da obiščete čokoladno vas boste poskrbeli za lepšo prihodnost ljudi iz afriške vasice.

Posebna vas na limbuškem obrežju ob reki Dravi 

Omenjena čokoladna vas se nahaja na limbuškem obrežju ob reki Dravi. Njeno središče predstavlja kavarna Teta Frida. Ta vam ponuja dobrote iz vrhunske čokolade. A kavarna Teta Frida se ne nahaja samo v tej posebni vasici. Kavarn je več. Obiščete jih lahko v Celju, Mariboru, Ptuju in še nekaterih drugih krajih pri nas. 

Čokoladna vas podjetja Quatro
Čokoladna vas podjetja Quatro, lastnik podjetnik Uroš Mlakar

Prav vse kavarne Teta Frida vam ponujajo slastne čokoladne sladice, tortice in sladolede, ki so 100 % naravni. Izdelki so poznani ne samo pri nas, temveč tudi drugje po svetu. Prejeli so že kar nekaj nagrad, kar dodatno pojasnjuje njihovo kakovost. 

Veliko možnosti za rekreacijo 

Podjetje Quadro je čokoladno vas postavilo le 5 kilometrov stran od Pohorja. Tako vam neposredna bližina vasi ponuja tudi ogromno možnosti za pohodništvo, kolesarjenje in še druge številne aktivnosti v naravi. Obiščete lahko tudi Mariborski otok, ki je poznan kot zelo priljubljena turistična točka. Ne nazadnje se lahko odpeljete še do Maribora, ki je prav tako dokaj blizu čokoladne vasi.

Čokoladna vas vam torej ne omogoča samo izjemnega in posebnega razvajanja, temveč tudi prečudovit družinski izlet. Iz vasi se lahko odpeljete v različne smeri. In kamor koli vas bo vodila pot, prav povsod boste lahko videli kaj zanimivega. Na koncu se ne pozabite nagraditi s čokoladno dobroto v kavarni Tete Fride. 

Eko glamping hiške iz naravnih materialov 

Čokoladna vas podjetja Quatro pa je zanimiva tudi zaradi eko glamping hišk iz naravnih materialov. V njih lahko prespite na blazinah iz kakavih zrn. Umijete se lahko s čokoladnim milom. Za zajtrk pa lahko uživate v prelepem razgledu. 

Sredi krajinskega parka Mariborsko jezero se torej lahko odlično razvajate. Na voljo sta vam še bazen in savna. Privoščite si lahko čokoladno masažo ter še marsikaj drugega. V tem koncu naše dežele vam tako lahko veliko stvari popestri dopust. 

Podrobnejše informacije o čokoladni vasi 

Če do sedaj za čokoladno vas še niste vedeli, vas je tole zagotovo navdušilo. Slej ko prej se boste z družino ali sami odpravili na Štajersko. Če ne drugam, pa zagotovo v kavarno Tete Fride. Več informacij o čokoladni vasi lahko najdete tudi na spletu.