Podjetništvo in ekonomija

Želite tudi vi postati bogati, pa ne veste kam investirati?

Ja, če želite tudi vi posti bogati, boste morali narediti nekaj več, kot zgolj zaslužiti svojo plačo. Potrebno bo svojo plačo, ne vso, ampak vsaj cca 10% tudi kam investirati. Boste rekli, to je lahko reči, ampak problem je kam investirati. Drži, ni vseeno za katero opcijo se odločite, na trgu jih je namreč precej. Žal je precej takšnih, ki želenih rezultatov ne prinesejo oz. je zelo majhna verjetnost, da jih bodo kadarkoli. So pa tudi takšne, ki prinesejo še več kot zgolj želene rezultate.

Zato, naj vam na vprašanje kam investirati odgovori strokovnjak s tega področja. Zopet pa ni vseeno katerega strokovnjaka vprašate, saj je tudi tako imenovanih samooklicanih strokovnjakov na trgu veliko. Zagotovo pa enega od boljših strokovnjakov s tega področja najdete na spletni povezavi investiranje.

Kdaj pa je pravi čas za investiranje?

Odgovor na prvo žogo je preprost, vedno, ko imamo sredstva za investiranje, vprašanje je le kam investirati. Namreč, dejstvo je, da lahko investirate v vsako stvar praktično v vsakem trenutku, le način investiranja je tukaj bolj vprašljiv. Če govorimo o periodičnem – večkratnem investiranju, je dejstvo, da je prav vsak moment primeren za investiranje, držati se je potrebno le določenih pravil, ki jih veleva metoda povprečne cene (Cost Average Effect).

Osnovna pravila te metode so, da je potrebno stalno investiranje daljše obdobje, npr. vsak mesec vsaj 10 let, da se investira enaka vsota denarja vsaj npr. 2 leti, nato pa se ta zgolj povečuje, znižuje nikoli in da se investira vsak mesec na isti dan, zato najbolje, da preko trajnika. Če pa investiramo enkratno, potem pa ni povsem čisto vseeno kdaj investiramo, zopet pa lahko kadarkoli, samo da še potrebujemo še veliko bolj natančen odgovor na vprašanje kam investirati.

Kam investirati zahteva odgovor TVEGANJE vs NAGRADA

Ključnega pomena kam investirati prinaša odgovor na vprašanje, koliko bomo za svoj vložek dobili ven. Zato je še toliko pomembneje, da za nasvet povprašamo strokovnjaka, ki se že vrsto let ukvarja s tem področjem in ki ima pri svojem delu tudi dobre rezultate oz. takšne rezultate, ki bodo vas prepričali, da je temu strokovnjaku vredno zaupati, da vam odgovori na vprašanje kam investirati. Dejstvo pa je, da vam mora ta strokovnjak dokazati, da je vreden vašega zaupanja in to lahko le tisti, ki dela na tem področju že vrsto let in ki vam lahko s preverljivimi informacijami dokaže, da je delal dobro, da dela dobro in da je na podlagi podanih informacij možno utemeljeno sklepati, da bo tudi v bodoče delal dobro.

Kam investirati se lahko naučite sami

Ja, lahko se tudi sami naučite kam investirati, saj na internetu obstaja nešteto dobrih spletnih portalov na to temo. Vprašanje je le, če imate čas vse to pregledati in se tudi naučiti kam investirati do tiste mere, da bodo vaši želeni cilji doseženi.

Pri tem se pa morate zavedati, da se pri učenju delajo tudi napake in vprašajte se, če si jih lahko privoščite in če ste jih pripravljeni sprejeti. Pravi strokovnjak je vse te napake že naredil, zato še enkrat vprašanje, se boste učili sami ali boste vseeno odgovor na vprašanje kam investirati prepustili strokovnjaku.