Šport in prosti čas

Uredite si pravo zavarovanje za tujino pred odhodom

V tujino ljudje vedno pogosteje hodimo, vedno bolj raziskujemo svet in oddaljene kraje, pri tem pa želimo doživeti čim več. Vse lepo in prav, dokler se nam pri vseh doživetjih v tujini ne zgodi kakšna nesreča. Če gre za kakšno manjšo poškodbo, kot je zvin ali pa kakšen prehlad, potem še ni težav, ko pa enkrat nujno potrebujemo obisk pri zdravniku, pa se lahko stvari kaj hitro zapletejo z zelo visokimi stroški ali pa celo z nezmožnostjo sporazumevanja z zdravniki.

Zato je izjemno pomembno, da si uredimo ustrezno zavarovanje za tujino še pred odhodom in da za to poskrbimo pravi čas. za to tudi ne potrebujete veliko časa, saj zavarovanje za tujino Coris ponuja tudi kar preko spleta, torej se sploh ni treba oglasiti pri njih na zavarovalnici, da bi si uredili zavarovanje za tujino. V kolikor pa vam ni čisto jasno, kaj je treba izpolniti in kako pa vam bodo na tej zavarovalnici pomagali tudi po telefonu.

Kako izbrati pravo zavarovanje za tujino?

Kot prvo morate izbrati ali letno zavarovanje za tujino ali pa za določen čas, pri čemer pa morate paziti na to, kaj posamezna zavarovalnica razume pod letno zavarovanjem in zavarovanjem za določen čas. Če pogledamo za primer, v omenjeni zavarovalnici letno zavarovanje za tujino Coris pomeni, da vam velja 365 dni od sklenitve, pri tem pa vas omejujejo, da posamezna pot v tujini ne sme biti daljša od 90 dni.

zavarovanje za tujino

Takšno zavarovanje za tujino se torej splača nekomu, ki velikokrat potuje za več dni in ga tako letno stane manj kot pa za določen čas. Dejansko pa je kritje enako, treba si je le preračunati, kaj je za vas bolj ugodno. Velja pa nekaj tudi razmisliti, če kot družina potujete le enkrat do dvakrat na leto za en teden, se vam zagotovo veliko bolj splača vzeti zavarovanje za tujino za določen čas.

Ne pozabite na dodatne rizične športe

Mnogokrat se zgodi, da kdo sicer poskrbi za zavarovanje za tujino, pa se na potovanju ukvarja s kakšnim rizičnim športom, ko pride do poškodbe. Vsekakor se vam v tem primeru splača osnovno zavarovanje za tujino razširiti tudi za rizične stroške, sicer boste za to razširitev plačali nekaj več, vendar si s tem omogočite, da imate kritje tudi v primeru, da pride do nesreče pri ukvarjanju s tem športom, saj sicer lahko pozabite na kritje, kot ste ga pričakovali, ali pa kritja sploh nimate.

Predvsem se morate zavedati, da je najdražje tisto zavarovanje, ki ga nimate in če ga ne boste izkoristili, še toliko bolje. Če pa do nesreče slučajno pride, pa vaš družinski proračun ne bo nič dodatno ogrožen.