Računalništvo in internet

Za kaj poskrbijo kakovostni web hosting ponudniki?

Osnovna lastnost vsakega pravega spletnega gostovanja oziroma hostinga je zagotovo zanesljivost. Zanesljiva storitev namreč konstantno zagotavlja dostopnost do spletnega mesta. Stanje, pri katerem prihaja do nasprotnega, ni dopustno. Tega se najbolje zavedajo najbolj kakovostni web hosting ponudniki, zato je v njihovi navadi, da poskrbijo za prav vse, kar je v njihovi moči, da strežnik ni prav nikoli nedosegljiv.

Škoda v primeru nedosegljivosti strežnika

V nadaljevanju vam navajamo primer, kjer se lahko najbolje pokaže škoda, ki jo lahko povzroči nedosegljiv strežnik oziroma nekakovostni web hosting. Vzemimo za primer spletno trgovino. Pri njej je namreč izjemnega pomena, kako web hosting deluje. Ne moremo se namreč predstavljati, kako velika škoda je lahko povzročena v njej, če ta na spletu ni na voljo samo nekaj ur. Finančna škoda v tem primeru je lahko nepredstavljivo velika. In tudi to je šolski primer dokaza, zakaj se je potrebno v prvi vrsti zagotoviti zanesljivo gostovanje, ki ima skoraj 100 % čas dostopnosti spletnega mesta.

Poleg zanesljivosti nam najbolj kakovostni web hosting ponudniki omogočajo še visoko hitrost delovanja spletišča. Tudi to se najbolje pokaže prav v spletni trgovini, kako zelo pomembna sta zanesljivost in tudi stopnja hitrosti.

Hitreje kot neka spletna trgovina deluje, bolje se bodo na njej počutili obiskovalci. Posledično si bodo ogledali več izdelkov in v trgovini ostali tudi dlje časa. Dlje časa se v trgovini zadržujejo, večja bo verjetnost, da bodo opravili tudi nakup. Več nakupov bodo opravili, večja je verjetnost, da bodo spletno trgovino priporočili tudi drugim, ki jih zanima spletno nakupovanje.

Različne oblike gostovanja

Vsak, ki se je že kdaj koli zanimal za web hosting, zagotovo ve, da obstajajo različne vrste gostovanj. V grobem jih lahko razdelimo na deljeno gostovanje, gostovanje v oblaku, VPS gostovanje ter na namensko gostovanje.

Najbolj poceni gostovanje je deljena oblika gostovanja. Pri njem si en strežnik deli več naročnikov. Pri tem pa se pojavi eno od ključnih vprašanj, ki se nanaša na to, ali je taka oblika oziroma vrsta gostovanja sploh primerna za spletno trgovino. Odgovor je odvisen tudi od tega, katerega ponudnika web hostinga si izberemo, poleg tega pa tudi, kateri paket gostovanja si izberemo pri njem.