Podjetništvo in ekonomija

Za katerega ponudnika dodatnega zavarovanja se odločiti?

Dobro zavarovanje je nujno, če želimo živeti povsem brezskrbno. Že ob vsakdanjih aktivnostih bomo veliko bolj sproščeni in mirni, če smo dobro zavarovani, še posebej kritično pa je zavarovanje v primeru, da se nam pripeti kakšna nezgoda ali nesreča.

Tudi tistim, ki so zelo previdni, se lahko marsikaj zgodi, saj ne moremo vedno povsem preprečiti nesreč in bolezni. Zato je pametno ukrepati preventivno in se dobro zavarovati, pri čemer imamo na voljo ponudbo mnogih zavarovalnic.

Osnovno zdravstveno zavarovanje ni dovolj

Kljub temu, da osnovno zdravstveno zavarovanje že ponuja kritje za nujne storitve reševanja in zdravljenja, se je pametno še dodatno zavarovati. Osnovno zavarovanje ima namreč le omejeno kritje, pri mnogih storitvah pa nastanejo tudi dodatni stroški, ki jih nosimo sami.

 Tako je ta opcija res povsem osnovna in se nanjo ne moremo povsem zanašati. Že res, da je osnovno zdravstveno zavarovanje neprecenljivo, če drugih zavarovanj nimamo in se nam kaj zgodi, a veliko boljše izkušnje bomo deležni, če izberemo še druge možnosti.

Medtem ko osnovno zavarovanje ureja ZZZS, bomo morali za druga zavarovanja poskrbeti sami oziroma izbrati zavarovalnico, kjer želimo koristiti te storitve.

Tu se lahko pokažejo tudi nekatere razlike, saj ima osnovno zdravstveno zavarovanje vedno enako kritje in vsem zavarovancem ponuja enako izkušnjo, medtem ko so paketi posameznih zavarovalnic lahko drugače sestavljeni in ni nujno, da bo vsako dodatno zavarovanje enako.

To lahko pričakujemo pri dopolnilnem zavarovanju, ki služi le temu, da v celoti krije stroške za storitve, ki so v osnovno zdravstveno zavarovanje vključene le deloma in prinašajo nepričakovane stroške.

Pri dodatnem zavarovanju pa smo deležni širšega kritja in bomo koristili večji nabor storitev, zato imajo zavarovalnice različne ponudbe. To se splača dobro pregledati, preden se odločimo za sklenitev zavarovanja, saj želimo biti dobro zavarovani.

Če se z izbiro prenaglimo, bomo morda plačevali brez potrebe, ne bomo pa dobili ustreznega zavarovanja. Na srečo lahko pri uglednih zavarovalnicah vedno pričakujemo odlično ponudbo, ki dobro nadgrajuje osnovno zdravstveno zavarovanje.

Triglav dodatno zavarovanje

Po zanimivih paketih dodatnih zavarovanj je znana predvsem zavarovalnica Triglav. Ta ima zelo širok nabor možnosti za tiste, ki se želijo dobro zavarovati. Izbiramo lahko med mnogimi paketi, ki so vezani na posamezna področja za zavarovance z različnimi potrebami.

Odločimo se seveda lahko za Triglav dodatno zavarovanje, ki nadgrajuje osnovno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Najdemo pa na enem mestu še mnoge druge možnosti, s katerimi bomo gotovo zelo zadovoljni.

To je lahko velika prednost za tiste, ki želijo dobro poskrbeti za svoja zavarovanja, saj je možno sestaviti paket, ki povsem odgovarja potrebam posameznega zavarovanca.

Tako imamo recimo na voljo tudi nezgodna zavarovanja, življenjsko in pokojninsko zavarovanje, zavarovanje za tujino, Triglav je znan tudi po avtomobilskih zavarovanjih in tako dalje. Pestra izbira je gotovo prednost, ki tudi ponudbo za Triglav dodatno zavarovanje naredi bolj zanimivo. Zavarovanci, ki bodo na enem mestu dobili prav vse, kar potrebujejo zase, bodo s takšno zavarovalnico zelo zadovoljni.

Kaj ponuja Triglav dodatno zavarovanje?

Če se osredotočimo na Triglav dodatno zavarovanje, najdemo široko kritje za zdravstvene storitve in izdelke. Za to zavarovanje je značilen širok razpon, ki vključuje veliko več kot osnovno in dopolnilno zavarovanje. Pričakujemo lahko nadstandardno oskrbo in učinkovito pomoč pri različnih zdravstvenih težavah, tudi pri posegih, ki niso nujni.

Pogosto se za Triglav dodatno zavarovanje odločamo zato, ker prinaša nadstandard pri storitvah in izdelkih. To lahko naredi veliko razliko, sploh pri specialističnih pregledih in storitvah. Zelo priljubljeno je tudi zavarovanje za zobe.

Pričakujemo lahko odlično kritje in celovito asistenco. Obenem pa nove zavarovance čakajo tudi dodatne ugodnosti in darila ob sklenitvi zavarovanj. Triglav uspešno sodeluje tudi z bankami in lahko ponudi ugodne pakete raznovrstnih storitev, kar je še dodatna prednost.

Vzajemna nezgodno zavarovanje

Na voljo imamo seveda tudi druge zavarovalnice, ki imajo lahko prav tako zanimivo ponudbo. Med uglednimi slovenskimi zavarovalnicami je Vzajemna, ki ima atraktivne pakete za tiste, ki iščejo širše kritje in ne bodo pristali le na osnovno zavarovanje.

Tako si lahko močno olajšamo življenje in se dobro zavarujemo, tudi v primeru kakšnih nepredvidenih nezgod bomo deležni odlične oskrbe, lahko tudi odškodnine.

To nam nudi Vzajemna nezgodno zavarovanje, ki ponuja priporočljivo dopolnitev običajnim zdravstvenim zavarovanjem.

Medtem ko zdravstvena zavarovanja krijejo zdravniške posege, nam Vzajemna nezgodno zavarovanje ponuja zavarovanje tudi za primer nezgod in nesreč, pri katerih nimamo nevšečnosti le z zdravljenjem.

Pravzaprav je zdravljenje le en aspekt poškodb in bolezni, v resnici se srečamo še z drugimi ovirami, ki jih zdravstveno zavarovanje preprosto ne naslavlja. Ravno zato je priporočljivo izbrati Vzajemna nezgodno zavarovanje in koristiti dodatno kritje za takšne primere.

Primerjava zavarovanj nam lahko predstavi razlike med različnimi možnostmi in ponudniki, da se bomo znali odločiti za pravo rešitev, a praviloma lahko računamo na to, da bo nezgodno zavarovanje zelo dobrodošla opcija za praktično vsakogar.

Za takšno zavarovanje se ne odločamo le v primeru, da pričakujemo kakšne težave – nesreča nikoli ne počiva in Vzajemna nezgodno zavarovanje je eno izmed zavarovanj, ki ga je res pametno imeti.

Zato se je treba za zavarovanje tudi pravočasno odločiti. Čisto možno je namreč, da bomo morali nekaj časa počakati, preden zavarovanje sploh začne veljati.

To je odvisno tudi od našega statusa, poznati moramo obveznosti in stroške ter poskrbeti za to, da zavarovanje res velja. Načeloma so paketi dodatnih zavarovanj pri tem nekoliko bolj fleksibilni, tudi Vzajemna nezgodno zavarovanje lahko poljubno sklenemo brez posebnih obveznosti.