Dom in oprema

Žarnica z dolgo življenjsko dobo

Navkljub odpoklicu, se ponekod še vedno da kupiti klasične žarnice z žarilno nitko. Slednje so sicer na kratki rok cenovno ugodnejše, a na dolgi rok prinašajo dodatne stroške. Problematična ni le pogostost menjave, temveč tudi sama poraba električne energije. Ker se velik del porabljene energije pretvori v toploto, so izkoristki precej nižji, kot pri led razsvetljavi.

Vsestranska razsvetljava

Led razsvetljava je vsestranska in nenadomestljiva. Uporabljate jo lahko tako v notranjih, kot tudi na zunanjih površinah. Z njo osvetlite tako stopnišče, kot tudi dnevne prostore, zunanjost hiše in okolico. Ker je led razsvetljava vodotesna in odporna na tresljaje ter vibracije, je odlična za uporabo na prostem. Pri izbiri novih svetil bodite pozorni, da so resnično namenjeni uporabi zunaj oziroma v notranjih prostorih, saj želite doseči optimalne rezultate.

Koti svetilnosti igrajo pomembno vlogo

Presenetljivo igrajo koti svetilnosti zelo pomembno vlogo. Strokovnjaki priporočajo usmerjeni kot 45 stopinj za osvetlitev dekoracije, stenskih slik in drugih vzorcev. Kot 60 in 120 stopinj je idealen tako za dekoracijo kot osvetljevanje prostora. Kot 360 stopinj je najbolj primeren za osvetlitev manjših in večjih bivalnih prostorov. Svetloba je v tem primeru enakomerno razpršena po vsem prostoru. Vedno bolj popularna so vgradna svetila, saj s svojim minimalnim izgledom nudijo vrhunsko svetilnost in naredijo vsak življenjski prostor bolj uporaben.

Led trakovi in osvetlitev pohištva

Trakovi so namenjeni predvsem osvetlitvi in polepšanju pohištva. Po navadi jih namestimo na spodnjo stranico postelje ali pa na zunanji del vrat omare. Veliko posameznikov se odloča tudi za osvetlitev kuhinjskih pultov in knjižnih polic. Z njimi je možno osvetliti tudi ozadja posameznih objektov, kot so slike, umetnine ali celo televizija. Veliko podjetij in gostinskih lokalov jih uporablja kot del dekoracije. S pomočjo lepilnega traku ga namestijo na hrbtne strani različnih predmetov in dosežejo pridušeno svetlobo.

Nižji stroški vzdrževanja

Največja prednost led razsvetljave je v sami ceni. Začetni strošek pri nakupu nove žarnice je sicer malce dražji, kot pri nakupu klasične žarnice. Zavedati se moramo, da se investicija na dolgi rok izplača. Led razsvetljava ima dolgo življenjsko dobo, visoko stopnjo svetilnosti in visok izkoristek.