Dom in oprema

Varna in vzdržljiva svetila za vsak dom

Oprema doma od nas zahteva, da se posvetimo postavitvi pohištva, barvi sten in splošni pretočnosti vsakega prostora. Pogosto pa pozabimo na vpliv, ki ga imajo stropne, stenske ali druge luči. Vedno bolj popularna so vgradna svetila, saj ne izstopajo po svojem izgledu ali drugače zmotijo izgleda kuhinje, kopalnice, garaže in podobno. Narejena so tako, da s svojim minimalnim izgledom nudijo vrhunsko svetilnost in naredijo vsak življenjski prostor bolj uporaben. Enako velja, če jih postavimo v pisarno ali drugo delovno okolje. Z uporabo LED tehnologije, pa lahko tudi močno prihranimo pri stroških z električno energijo.

Kako delujejo vgradna svetila?

Dandanes lahko izbiramo med različnimi svetili za naš dom, ki se razlikujejo med seboj po številnih lastnostih. Novejša vgradna svetila so namenjena ustvarjanju čistega in pretočnega delovnega ter splošnega življenjskega okolja.

Narejena so tako, da so čim manjša po velikosti in imajo čim večjo svetilnost. Sama žarnica je vgrajena v ohišje svetila, zato so dimenzije naprave manjše. 

Zelo popularna LED vgradna svetila so tista, ki se pri delovanju praktično ne segrevajo. Imajo pa tudi zelo dolgo življenjsko dobo, ki močno presega klasična svetila. Zaradi nizke porabne električne energije se jih lahko uporablja v vsakem prostoru, kar je velika prednost.

Funkcionalna in lepa svetila za vsak dom

Velika prednost modernih svetil je ta, da se dobro podajo v vsako okolje. Tudi vgradna svetila imajo svojo obliko, različne moči svetilnosti in druge lastnosti. Zaradi svoje majhne oblike jih lahko vgradimo v steno, strop v tla in drugam, kjer potrebujemo svetlobo. 

Vgradna svetila lahko vgradimo, kjer potrebujemo svetlobo
Vgradna svetila lahko vgradimo v steno, strop v tla in drugam, kjer potrebujemo svetlobo. 

Poznamo pa tudi večja vgradna svetila, ki dodajo določeno mero prestiža v prostor, kamor jih postavimo. Načeloma pa je tako, da so mišljena za prostore, kjer želimo ohraniti čist in estetski videz, brez izstopajočih luči in drugih funkcionalnih predmetov.

Vgradna svetila LED

Velika prednost vseh LED svetil je izredno dolga življenjska doba. Ker ne uporabljajo žarilnih nitk, prihaja do zelo majhne obremenitve notranjih komponent. LED vgradna svetila tako zdržijo leta uporabe, saj delujejo z zelo nizko napetostjo in se zelo malo segrevajo. Zato tudi porabijo zelo malo energije in so primerna za osvetljevanje večjih in manjših prostorov.

5 stvari, ki jih morate vedeti o LED vgradnih svetilih

Izbirati je mogoče med številnimi LED vgradnimi svetili različnih velikosti. Nekatera so skoraj popolnoma ploska in so namenjena za okolja, kjer želimo samo funkcionalno svetlobo. Druga pa specifične oblike ohišja, ki doda prestiž in posebno atmosfero v prostor, kamor jih želimo namestiti. V vsakem primeru bomo z izbiro omenjenih svetil znižali porabo električne energije v domu ali poslovnem prostoru in dobro osvetlili prostor, kjer delamo, živimo, se zabavamo ali počnemo druge stvari.