Dom in oprema

7 smernic, kako opremiti dom

Za trende je značilno, da se menjajo. In seveda pri tem notranje oblikovanje ni nobena izjema. Prav zaradi tega zna biti tudi opremljanje stanovanja kar precej zahtevna in neprijetna naloga. Zato smo za vas izbrali smernice, ki se z leti ne spreminjajo in po katerih boste lahko svoj dom uredili za daljše obdobje. Pa si poglejmo, kako naj poteka opremljanje stanovanja.

1. Barve, barve … Zagotovo je jasno, da se modne barve spreminjajo iz leta v leto. Zato vam svetujemo, da v prostor vnesete le nekoliko barve, pa bo prostor vseeno oživel. Sploh ni potrebe po tem, da si kupite ognjeno rdečo zofo – razen, če si jo res želite. Povsem dovolj bo, da boste barve vnesli z nekaj okrasnimi blazinami ter takšnimi in drugačnimi okrasnimi predmeti. Le-te boste brez težav zamenjali, ko barve ne bodo več moderne.

2. Minimalizem bo vedno v modi … Vaš dom bo videti precej lepše, če ga ne boste preobložili s kupom navlake. Na policah in mizah naj bo zato čim manj predmetov, tako bo stanovanje veliko bolj prijazno. Pazite tudi na to, da premajhnih prostorov ne boste prenatrpali s prevelikimi kosi pohištva, saj bo neurejenost tako še večja.

3. Dajte prednost udobju … V svoj dom vnesite le tiste predmete in pohištvo, ki so vam všeč, hkrati pa so tudi zelo udobni.

4. Kupujte le uporabno pohištvo … Ni pomembno, kako zelo všeč vam je pregrešno draga in nenavadno oblikovana miza v prodajnem salonu. Če je povsem neuporabna za vaš življenjski stil, je nikakor ne smete kupiti. To velja prav za vse kose pohištva, od kavčev in naslonjačev pa do polic, omar in podobno.

5. Bodite pozorni na naravno svetlobo … Zato bodite previdni pri nakupu zaves za stanovanje: le-te naj bodo takšne, ki prepuščajo dnevno svetlobo. Nekaj denarja namenite tudi kvalitetnim svetilom, ki bodo vdihnila naraven videz.

6. Pomembna je kakovost … Prav vsak kos pohištva, ki ga boste izbrali za svoj dom, naj bo zares kakovosten. Kakovost naj ima vedno prednost pred količino in pri opremljanju naj vas spet spomnimo na minimalizem. Pustite stanovanju, da diha. Nikjer namreč ne piše, da morate opremiti prav vsak kvadratni centimeter svojega doma.

7. S kakovostjo je povezana tudi trajnost … Če boste posegali po kakovostnih predmetih, vam bodo ti služili še dolgo časa. Zato se izogibajte različnim posebnim ponudbam proizvajalcev, s pomočjo katerih boste v svoj dom vnesli poceni, a nekakovostno navlako, ki ne bo zdržala niti eno sezono. Pred vsakim nakupom raje dobro premislite in se pametno odločite.

Najboljša sedežna garnitura leta 2020. Sedežne garniture nas na pogled zapeljujejo z lepimi oblikami in privlačnimi barvami.  Preberi več …