Moda, kozmetika, darila

Darilo za 50 let

Prijateljica, s katero se druživa že tako rekoč celo življenje, saj sva bili od nekdaj sokrajanki in v osnovni šoli tudi sošolki, je pred kratkim praznovala Abrahama. Njeni prijatelji smo ji imeli namen pripraviti kar nekaj zanimivih presenečenj, zato smo vedeli, da bo praznovanje resnično zabavno, vsem po vrsti pa se nam je zatikalo pri darilih. Kakšno naj bo darilo za 50 let, da je zares dobro sprejeto?
Ker današnji petdesetletniki živimo v sodobnem času, se seveda nič več ne odločamo za poklanjanje ur, slik in podobnih reči, s katerimi obdarovanec potem nima kaj prida početi. Radi imamo praktične stvari, predvsem pa potovanja. No, teh se načeloma ne brani nihče, ne glede na starost.

darila za 50 let

Kar nekaj se nas je zbralo skupaj in tako se je nabral lep kupček denarja, s katerim smo za prijateljico kupili kar bogat darilni dom, ki ga bosta lahko z možem izkoristila za potovanje. Poleg tega pa smo seveda želeli za darilo za 50 let podariti še nekaj malenkosti, ki naj bi bile namenjene predvsem temu, da se vsi skupaj pošteno nasmejimo.
Kaj smo ji kupili? Seveda ni šlo brez pinki čipkastega perila s tangicami – po petdesetem menda doživiš drugo mladost, zato se je treba nanjo pripraviti. Poleg tega smo ji podarili še skiro, da se bo z njim lahko v službi vozila od ene do druge pisarne in ji tako ne bo treba hoditi peš, pa punčko Barbie, ki je tudi že praznovala 50 let, hulahop za spomin na otroštvo, pa še nekaj takšnih traparij se je nabralo med posamezniki – vsakdo je hotel biti domiseln in prinesti nekaj nepozabnega.

Česa pa se je (poleg potovanja) prijateljica najbolj razveselila? Druga skupina povabljencev se je ravno tako odločila za skupinsko darilo za 50 let. Ker se je prijateljica vedno rada ukvarjala s športom (rada teče, kot mlada pa se je ukvarjala z gimnastiko), poleg tega pa ima tudi precej stresno službo, so ji podarili tečaj joge. O jogi je namreč že nekaj časa razmišljala, a je nazadnje vedno rekla, da nima časa, da bi se je naučila.

No, seveda pa ji niso podarili tečaja kar tako. Najprej so jo dražili s predstavitvijo vezenja, predstavitvijo kvačkanja in predstavitvijo filcanja – in ročna dela ji niso bila nikoli pri srcu. Nato pa je vendarle dobila legice kot obvezno opremo in karto za tečaj.

Glede na to, da sva najboljši prijateljici in ne narediva nobenega »zločina« vsaka zase, to pomeni, da joga čaka tudi mene. Brez legic, seveda, pa tudi z nekaj več napora – sama nisem nikoli kaj prida telovadila in za razliko od nje, ki se vedno brez težav skloni do tal in položi dlani plosko na tla, rabim sama za to precej ogrevanja. Ampak zato pa so prijateljice – da so videti bedasto poleg tebe in tako poskrbijo, da ti gre samemu bolje in imaš zato še več veselja.

Oglejmo si še uporabna darila!