Dom in oprema

Gnojenje trave vzpodbuja rast in razraščanje

Vemo, da lahko travo gnojimo v različnih obdobjih oziroma letnih časih. Gnojenje trave zgodaj spomladi na primer vzpodbuja njeno rast in razraščanje. Gnojenje v tem obdobju je pomembno tudi zaradi tega, ker poskrbimo, da je trava kompaktna in tudi povsem zdrava. V nadaljevanju je to nadvse pomembno za njeno trpežnost in barvo, s katero se bo trava ponašala vse do jeseni.

Pomemben je izbor gnojil

Za gnojenje trave je najbolj pomembno, da izberemo gnojila, za katera preverjeno vemo, da so najboljša. V praksi se bodo taka gnojila pokazala kot gnojila, ki poskrbijo za to, da se bo naša trava ob gnojenju sunkovito rastla in da z dežjem ne bo izgubila nikakršnih hranil. Za gnojenje trave moramo prav tako uporabljati odmerke, ki nam jih priporočajo izkušene osebe. Čas sproščanja hranil pri najboljše izbranih gnojilih pa je nekje do 6 tednov.

Gnojenje trave

Poleg gnojenja tudi zračenje

V spomladanskem času pa ni v ospredju samo gnojenje trave, ampak tudi njeno zračenje. To najlaže storimo kar z železnimi grabljami ali pa s posebno napravo – vertikuterjem. To je najbolje početi v povsem suhem vremenu. Zračenje je namenjeno odstranitvi odmrlih travnih bilk ter mahu in dovajanju zraka. Vse, kar je odmrlega, odstranimo na kompostni kup. Ukrep naj bi se ponavljal skozi celo leto.

Gnojilo proti mahu

Vemo, da je mah na naših tratah posledica sence in tudi pomanjkanja določenih hranil. Poleg tega gnojenje trave povzroča tudi to, da kisamo naša tla in tudi to delno pripomore k nastanku mahu. Da so tla kisla, lahko najhitreje vidimo tako, da se je mah na naši travi pojavil tudi tam, kjer ponavadi ni sence, torej na sončnih legah. V takem primeru lahko povsem brez skrbi za gnojenje trave uporabimo tudi gnojilo proti mahu, in sicer po priporočenem odmerku, ki je napisan tudi v navodilih.

Ekstraktor medu je naprava za hitrejše in učinkovitejše pridobivanje kakovostnega medu

Ekstraktor medu je naprava za hitrejše in učinkovitejše pridobivanje kakovostnega medu. Več o tej napravi pa si preberite v članku z naslovom “Ekstraktor medu za hitro pridobivanje kakovostnega medu“.

Ob koncu poletja ter jeseni

Našo trato je potrebno dobro oskrbeti tudi ob koncu poletja in jeseni. Gnojenje trave takrat poteka s prav posebnimi vrstami gnojil. Potrebno je, da se trata obnovi po posameznih šokih, ki jih je preživljala skozi ves poletni čas. Obenem pa gnojenje trave v tem času trato dobro pripravi tudi na dolgo zimsko obdobje.

Preberite si še vse prednosti, s katerimi se ponaša odlična magnetna dušilka za sijalke, ki je učinkovita izbira za vrhunsko vzgojo rastlin.