Zdravje in hrana

Kaj je Invisalign?

V ortodontiji se je nedavno nazaj pojavila velika in zelo pomembna novost, ki se imenuje Invisalign. Gre za poseben zobni aparat, ki je v zelo kratkem času postal pravi hit. Tisti, ki ga že uporabljajo pravijo, da bi ga lahko poimenovali celo kot nevidni zobni aparat.

Neustrezen položaj vaših zob najpogosteje popravljate z uporabo zaporedja prozornih plastičnih folij oziroma opornic. Prednost, ki vam ga lahko ponuja Invisalign sistem, pa je še ta, da omogoča premike vaših zob brez bracketov in lokov. Za te velja, da so pri klasičnem fiksnem zobnem aparatu pritrjeni na zobe in so povsem vidni.

Nevidni zobni aparat Invisalign pa se ponaša še z vrsto drugimi prednostmi, ki vam jih bomo predstavili  v nadaljevanju.

Številne prednosti nevidnega aparata

Med pomembne prednosti Invisaligna sodi tudi ta, da so njegove opornice snemljive. Vaša ustna higiena bo posledično močno olajšana. Aparat te vrste vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga boste takrat lahko na enostaven in hiter način sneli.

Komu je nevidni zobni aparat namenjen?

Invisalign je namenjen tako odraslim kot tudi najstnikom, starejšim od 13 let, ki imajo ortodontske napake ter težje ortodontske nepravilnosti. Omogoča jim zelo hitro zdravljenje, obenem pa še kompleksno ortodontsko terapijo. Predstavlja jim več kot odlično alternativo klasičnim kovinskim zobnim aparatom.  

Še nekaj praktičnih in koristnih nasvetov

Pomembno je, da se uporabniki nevidnega zobnega aparata zavedajo, da je potrebno redno obiskovati zobozdravnika. Ta bo ves čas preverjal premike njihovih zob in skrbel tudi za to, da bo zdravljenje potekalo po predvidenem načrtu.

Invisalign nevidni zobni aparat je potrebo redno nositi, saj se le na ta način lahko doseže želeni učinek. V nasprotnem primeru ne bo prišlo do premikov zob. Uporabniki naj ga odstranjujejo samo med jedjo ter čiščenjem zob.

Priporočamo, da zobnega aparata Invisalign ne nosijo kadilci. Kajenje bi zabarvalo opornice in zato ne bi bile več prozorne oziroma nevidne. Če pa bi si ga kadilec ob kajenju odstranil, se njegov učinek lahko bistveno zmanjša. Posledično se podaljša tudi čas terapije.

Menimo, da smo navedli dovolj utemeljitev, zakaj si tudi vi lahko, če imate težave z obliko svojih zob, izberete prav nevidni zobni aparat Invisalign.

Očesni pregled je ključnega pomena za jasen in dober vid. Je tudi pomemben pokazatelj splošnega zdravja. Preberi več …