Moda, kozmetika, darila Otroci in igrače

Komu kupiti takšno in komu drugačno darilo

Kar malce pretirano se že govori o darilih in njihovem pomenu v današnjih potrošniških skupnostih. Včasih že skoraj izgleda, da brez tega svet ne bo več tekel naprej. Vse bazira na tem, da se ves čas nekaj potrebuje, kupuje, najema, prenavlja, kuha in tako naprej. Šele ko se malce ustavimo, pa lahko vidimo, da v resnici ni tako hudo in da lahko brez težav preživimo dan tudi brez pretirano dragih daril. Gremo torej v trgovino po darilo za otroka, po darilo za moškega ali žensko, za prijatelja ali sorodnika? Ni pomembno, pomembno je prej kak namen imate in ali ste se pozanimali, kaj je osebi sploh všeč.

Darila so različna, kot so tudi obdarovanci

Ste si kdaj zaželeli za darilo nekaj drugega, kot ste dejansko dobili? Verjetno že večkrat. Razlog je v tem, da obdarovalcem ni bilo povsem jasno, kaj si sploh želite. Morda bi vas morali vprašati ali pa bi jim vi nekako morali bolj natančno dati vedeti kaj si želite. Največkrat je problem v tem, da niti ne vemo, za kak denar nam ljudje želijo kupiti darilo in potem je nekako težko povedati kaj, tudi če nas vprašajo kakšne so naše želje. Tako je kupovati darilo za moškega ali žensko precej težko, a vseeno lažje, če osebo poznate že od prej ali pa poznate nekoga, ki ji je res blizu in ga lahko povprašate za nasvet.

Boni so dolgočasni, kupite raje kaj drugega

Sam se največkrat poslužujem te opcije. Mnogokrat, ko pa res ni nobene ideje, pa se poslužim možnosti nakupa bonov za neko trgovino ali pa nekega splošnega darila. Najpogosteje je to set različnih piv ali kako vino, morda kakšna zabavna zadeva, vendarle pa je spet drugače, če je to darilo za moškega ali žensko. Pri otrocih je spet drugače, a ponavadi vseeno enostavneje. Igrača ali kaj sladkega skoraj vedno prav pride. Po drugi strani pa moramo paziti pri sestavinah prehranskih izdelkov, saj ima vse več otrok različne alergije.

Pri igračah pa je najbolje vprašati mamico in očka, kaj je otroku sedaj všeč in katere igrače že ima, da mu ne prinesemo še ene enake. Tu se pogosto pojavi problem, ker si otroci zaželijo nekaj, kar je trenutno moderno, potem pa pridemo v situacijo, ko od deset povabljenih, trije ali štirje prinesejo isto reč naenkrat. Po možnosti so brez računov, kar pomeni še to, da ne morejo igrače vrniti in zamenjati. Tudi sam sem tako že dobil dve enaki škatli puzlov, čeprav kar nekaj časa narazen. No, pa še pri eni so se koščki izgubili, tako da je bilo na koncu še v redu, da sta bili dve škatli in smo imeli rezervo.

Vas zanima katera darila za 18. rojstni dan bi kupili? Potem si le preberite naš članek na to temo.