Šport in prosti čas

Naravni prehranski dodatki za izboljšanje moške plodnosti

Za mnoge pare, neuspešni poskusi zanositve, predstavljajo težko preizkušnjo, tako v medsebojnem odnosu kot tudi na telesni  ravni. Pari, ki načrtujejo otroka, a do zanositve po enem letu spolnih odnosov še vedno ne pride, se začno posluževati različnih metod in invazivnih medicinskih postopkov, ki bi pomagala pri izboljšanju plodnosti. Invazivni postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo pa so dolgotrajni, za žensko boleči in velikokrat tudi neučinkoviti.

Prav zato je toliko bolj pomembno, da se par na naravno oploditev pripravi nekoliko prej in pri tem izboljša imunsko odpornost in vsesplošno telesno zdravje. Paru, naravna prehranska dopolnila za njega in zanjo omogočajo, da z rednim jemanjem pomembnih mineralov in vitaminov izboljšata svojo raven plodnosti. Prehransko dopolnilo za njega se po sestavi nekoliko razlikuje od prehranskega dodatka zanjo, zato je po mnenju ginekologov najbolje izbrati dva različna preparata. Obema dodatkoma pa je skupna visoka vsebnost cinka, saj ima ta mineral pomemben vpliv na plodnost.

Naravni prehranski dodatki vsebujejo cink in koencim Q10

Kakovostno prehransko dopolnilo za njega mora za povečevanje plodnosti imeti visoko vsebnost cinka. Naloga cinka je namreč v tem, da podpira in spodbuja naravno raven testosterona v moškem telesu. Visoke vsebnosti cinka prav tako pomagajo pri spolnem zdravju in libidu. Hkrati pa ima cink ključno vlogo pri ohranjanju zdravja prostate.

Naravni prehranski dodatki za povečevanje plodnosti pri moških morajo prav tako vsebovati koencim Q10, saj ta sestavina izboljša kakovost, aktivnost in koncentracijo sperme s povečanjem antioksidativne zaščite. Moška sperma je namreč občutljiva na učinke oksidativnih poškodb, ki lahko povzročijo zmanjšano število semenčic, slabo kakovost sperme in neplodnost.

Naravni prehranski dodatki vsebujejo L-karnitin

Naravno prehransko dopolnilo za njega mora vsebovati tudi L-karnitin, saj le-ta v kombinaciji s koencimom Q10 izboljšuje dolgoživost celičnega zdravja in plodnosti. L-karnitin prav tako pomaga pri povečevanju števila semenčic, saj količina prostega L-karnitina v semenski tekočini neposredno vpliva na število in gibljivost semenčic. L-karnitin zato pomaga normalizirati gibljivost semenčic pri moških z nizko kakovostjo sperme.

Fertility naravna prehranska dopolnila za njega nemške blagovne znamke Vitanoval vsebujejo kombinacijo mineralov, vitaminov in antioksidantov, ki učinkovito izboljšujejo moško plodnost. Pri tem pa so cink, L-karnitin in koencim Q10 najpomembnejši elementi, ki imajo največje učinke na moško plodnost.