Avtomobilizem

Obvezna zimska oprema za vaš avtomobil

Nesreča nikoli ne počiva, zato je pametno biti vedno pripravljen na vremenske nevšečnosti, še posebej, če zima že močno trka na vrata. Vsak voznik bo vedel, kako neprijetno je sredi mrzlega zimskega jutra obtičati v snegu in čakati na pomoč. Na srečo se lahko učinkovito zavarujete pred takšnimi nevšečnostmi – ne z debelimi oblačili in skodelico vročega čaja, temveč z zimskimi verigami, ki bodo vaš avtomobil opremile za vožnjo po zasneženem in poledenelem cestišču. Res je, da v zimskem času med obvezno opremo vozila spadajo tudi zimske pnevmatike, a te so le slaba tolažba, ko se kljub globljemu profilu na gumah nikakor ne morete rešiti iz primeža spolzkega snega. Verige za avto so mnogo bolj učinkovite, zato se tudi toplo priporočajo prav vsakomur, ki se odpravlja na vožnjo po zasneženih poteh. Še bolj pa se verige izkažejo v preventivni vlogi – enostavno jih ob prvih hladnih dnevih pospravite v prtljažnik in kaj lahko se zgodi, da vam bodo kmalu rešile življenje, morda celo dobesedno.

verige-za-kolesa-2

Prednosti verig za avto

Težko bi sploh odkrili kakšno pomanjkljivost tako uporabne opreme, kot so verige za avto. Lahko pa omenimo kar nekaj prednosti, ki ta pripomoček naredijo zelo zaželen v vsakem vozilu. Presenetljiva odlika verig je med drugim tudi nizka cena, kar sicer ni značilnost avtomobilske opreme, še posebej ne tako učinkovite. Medtem ko vsakoletno menjavo pnevmatik spremljajo precejšnji stroški, je nakup verig le enkraten, kar pomeni, da boste lahko iz leta v leto uživali v verigah, ne da bi se morali vsako leto posvečati nakupu novih. Ne samo, da gre za enkraten strošek, cena je tudi zelo nizka, saj že za slabih 20 € dobite komplet kakovostnih zimskih verig! Še posebej zanemarljiv je ta strošek v primerjavi z višino kazni za neustrezno zimsko opremo, ki lahko dosegajo tudi 400 €.

verige-za-kolesa-1

Seveda pa je posebna odlika verig za avte tudi njihova kakovost, a le, če izberete verige priznanega proizvajalca in preverjene kvalitete. Vzdržljive verige so iz legiranega jekla, izdelane pa morajo biti v skladu z veljavnimi varnostnimi standardi. Le kakovostne zimske verige bodo svoje delo zanesljivo opravljale skozi več sezon.

Dobra ponudba vam bo poleg verig priložila še priročno škatlo za shranjevanje, nepogrešljiva pa so tudi navodila za nameščanje verig.