Moda, kozmetika, darila

Ohranimo temperaturo telesa s primernimi oblačili

Ko izbiramo topla oblačila, velikokrat spregledamo pomembnost ohranjanja temperature jedra telesa. To je glavna temperatura telesa, ki določa prekrvavitev rok, nog in glave. Ko se znajdemo v bolj mrzlem okolju, nam lahko temperatura jedra hitro začne padati. Če pade preveč, pa se težko ogrejemo in nas dolgo časa zebe. Za dobro počutje v mrzlih in toplih mesecih so brezrokavniki idealni. Omogočajo nam, da se pripravimo na vsako okolje z nošenjem oblačil v slojih. Tako lahko odstranimo jakno, pulover ipd.,  če nam je prevroče, ali pa dodamo dodatne sloje, če nam je premrzlo.

Zavarujmo jedro telesa

Glavna temperatura v telesu je zelo pomembna za ohranjanje primerno toplote okončin. Če omenjena temperatura pade, prične telo zmanjševati dotok krvi v roke in noge. Tako izgubimo občutek v prstih, dlaneh in drugih delih telesa. To se zgodi zato, ker večino krvi dobijo notranji organi, saj jih telo tako zavaruje pred poškodbami. 

Brezrokavniki pa nam omogočajo, da izoliramo jedro telesa in preprečimo izgubo toplote. Tako pretok krvi ostane nemoten, mi pa se bomo počutili dobro tudi v zelo mrzlem vremenu. Seveda je pomembno nositi tudi primerne hlače, kapo, jakno in obutev, da se izognemo negativnim posledicam mraza in zmrzali.

Znebimo se težkih oblačil

Brezrokavniki so odlična izbira, če se želimo znebiti težkih in nerodnih oblačil. To je še posebej pomembno pri bolj fizično napornih podvigih, kot so pohodi, postavitev kampa v naravi, sekanje drv, prelaganje škatel ipd. Tako bomo imeli roke proste za gibanje, obenem pa nam bo toplo. Če pa brezrokavnik ni dovolj, lahko še vedno čez oblečemo jakno. Pod brezrokavnikom pa lahko nosimo srajce, majice in druga lažja oblačila.

Preberite si še naslednji članek: Unikatna majica po meri

Presenetite prijatelje z izbiro oblačila s sliko in napisom, ki ju imajo prijatelji najraje. Tekom leta pokažete s tiskom na majico, kako imate prijatelje radi.

Najboljša uporaba brezrokavnika

Dejstvo je, da so brezrokavniki najbolj učinkoviti v milih temperaturah. Lahko pa jih tudi nosimo v bolj mrzlem vremenu, če smo fizično aktivni. Tako je to idealno oblačilo za kolesarje, pohodnike, tekače ipd. Temu je tako, saj nam nudijo neovirano gibanje rok, kar pa potrebujemo pri skoraj vsakem športu. 

V zelo mrzlem okolju je brezrokavnik zelo uporaben, kot srednji sloj oblačil. Če ga nosimo pod jakno ali drugim debelim izolacijskim oblačilom, bo brezrokavnik ohranjal temperaturo jedra našega telesa. Lahko pa ga tudi nosimo preko puloverja, majice ipd. Tako lahko na mestu odstranimo ali dodamo sloje oblačil, če nam je premrzlo ali prevroče. 

Izbira najbolj primernega brezrokavnika

Dandanes lahko brezrokavnike najdemo v različnih izvedbah. Nekateri so narejeni iz bolj toplih materialov, saj so namenjeni za hude zime. Lažji materiali pa so primerni za bolj mila okolja. Priporočeno je, da upoštevamo intenzivnost fizične aktivnosti, zaradi katerih kupujemo brezrokavnik. Če se bomo veliko potili, potem so bolj lahki materiali boljša izbira. 

Na spletni strani www.habeco.si lahko zasledimo različna promocijska darila. Med bomo našli raznovrstna oblačila, pisala, tehnologijo, hrano, kozmetiko ipd.