Zdravje in hrana

Peka vrhunskih čokoladnih muffinov

Muffini oziroma mafini so sladica, ki je nekaj let nazaj povsem obnorela svet. Zakaj? Ker gre za prisrčne majhne kolačke, ki se priležejo h kavi, čaju ob različnih priložnostih in ker mafini nudijo zelo širok spekter ustvarjanja. Postopek izdelave muffinov nam omogoča vse vrste, od sladkih do slanih, včasih bi lahko celo rekli, da v mafine namečemo tisto, kar nam da trenutni navdih, pa vedno uspe.

Nekaj o izvoru mafinov oziroma muffinov

Nekako se predvideva, da je sama beseda muffin nekako povezana s staro francosko besedo moufflet, ki je bila značilna za mehek kruh. Lahko da gre tudi za izpeljanko iz nemščine, oziroma nemškega pogovornega jezika, kjer je muffe označeval kolač. Velja pa, da je bila beseda muffin prvič zapisana nekako v 18.stoletju, čeprav gre zagotovo za starejši izum oziroma izdelek. V osnovi nekako ločimo ameriške in angleške mafine.

Recepti za muffine

Iščete recept za odlične mafine? V knjižnici in knjigarnah boste našli kar nekaj knjig, ki vam ponujajo različne recepte, ko pride do peke sladkih in slanih mafinov. Prav tako pa lahko na različnih spletnih straneh najdete množico različnih receptov. Če se le nekoliko osredotočite z informacijami glede mafinov, boste prav hitro zasuti z neštetimi informacijami in recepti.

Lahko si pomagate tako, da izberete recept za muffine glede na dane sestavine, ki jih imate doma, lahko pa glede na to kaj si najbolj želite speči. Poleg tega lahko preberete različna mnenja ljudi, ki so že preizkusili recept ter tako še nekako zožate svoj izbor.

Moji najljubši – čokoladni mafini

Izmed vseh muffinov so meni vedno in povsod najljubši čokoladni mafini. Res je, da sem velika velika ljubiteljica čokolade in rada prav povsod v sladice vmešam nekaj čokoladnega. Našla sem kar nekaj odličnih receptov za čokoladne muffine, malo pa seveda te recepte prirejam tudi sama. Vsekakor pa mi je velikega pomena tudi to, kakšne sestavine uporabim pri peki čokoladnih mafinov. Sestavine so namreč zelo pomembne, lahko je končni izdelek čisto drugačen, v kolikor uporabite drugo maslo ali pa drugo čokolado.

Veliko energije, no pa tudi časa in denarja, sem vložila v to, da sem našla meni najljubšo čokolado za peko, ki mi pride prav čisto vedno, ko se lotim čokoladnih mafinov. Sicer to čokolado za peko uporabljam tudi pri peki drugih slaščic, saj mi je nekako najbolj všeč okus, najbolj bogat.

Čokolada za peko čokoladnih muffinov

Katera pa je tista čokolada za peko muffinov, ki jo tako zelo rada uporabljam? Gre za čokolado znamke BAM. BAM je vrhunska čokolada za pripravo raznih sladic, med katere sodijo tudi čokoladni mafini. Kupim tako vse, od bele čokolade do temne, kakava v prahu in čokolad z dodanimi okusi, kot je na primer karamela. Sem pa na istem mestu našla tudi druge čokolade za peko drugih znamk in moram reči, da so mi prav tako všeč.

No, pa naj ti sploh povem, kje sem kupila čokolado za peko najbolj okusnih čokoladnih muffinov. Moj nakup je potekal izredno udobno, hitro in enostavno, saj čokolado kupujem kar preko spleta. Nekaj časa nazaj sem namreč našla pravi spletni raj za vse ljubitelje čokolade in to je spletna trgovina Moja čokolada.

Spletna trgovina Moja čokolada je namreč tista, ki na enem mestu nudi različne čokoladne artikle različnih proizvajalcev vrhunskih čokolad. Vsekakor lahko rečem, da je to trgovina, kjer prav vsak lahko najde nekaj zase, pa naj bo to za peko raznih sladic, kot so morda čokoladni muffini, ali pa izdelke, primerne za darila ob vseh priložnostih. Trgovina sicer ponuja tudi bonboniere in čokolade po naročilu, kar je sploh odlično darilo, prav tako pa niso prikrajšani tudi tisti, ki iščejo poslovna čokoladna darila.

Skratka, če ste tudi vi ljubitelj čokolade, iščete odlično čokolado za peko vaših najljubših čokoladnih muffinov, iščete čokoladno darilo ali pa bi sebi radi privoščili košček najboljše čokolade, vam toplo priporočam, da preverite ponudbo v spletni trgovini Moja čokolada. Glede na moje navdušenje si sploh ne znam predstavljati, kako bi lahko vi ostali razočarani. Verjamem, da bo tudi vas pester in širok nabor vrhunske čokolade navdušil in boste omenjeno trgovino obiskali še velikokrat. Zame je Moja čokolada postala stalnica, ko si zaželim čokoladni mafin, dobrega darila ali pa sladko razvado, da si polepšam še tako deževen dan. Čokolada je vedno rešitev. In to zelo dobra.