Avtomobilizem

Različne dimenzije nosilcev za smuči

Če malce podrobneje pobrskate po spletni ponudbi nosilcev za smuči na withcar.si, boste hitro ugotovili, da se že na prvi pogled razlikujejo v svojih dimenzijah. Tisti, nekoliko ožji nosilci za smuči so namenjeni prevozu 4 parov smuči ali 2 snežnih desk.

Za družine z večjim številom otrok ali pa če so vaše potrebe večje, potem so vam na voljo tudi nosilci za smuči v širši izvedbi. V tem primeru boste lahko brez težav prevažali celo 6 parov smuči in 4 snežne deske. 

Namestitev nosilcev za smuči

Za vsakega uporabnika nosilca za smuči je pomembno, da je namestitev nosilca in vpenjanje smuči čim enostavneje. Magnetni nosilci za smuči ne potrebujejo strešnih nosilcev za montažo in se namestijo direktno na streho avtomobila.

Ker pa so mnogi ljudje skeptični glede magnetnih nosilcev za smuči, se raje odločajo za klasične nosilce za smučarsko opremo, ki se pritrdijo na strešne nosilce oziroma prtljažnik avtomobila. Montažni material je običajno priložen k nosilcu za smuči, zato je namestitev pri večini od teh nosilcev tudi enostavna.

Kakovostni nosilci za večjo varnost vaših smuči

Ne glede na to, za kakšen nosilec za smuči se boste odločili, je pomembno, da so nosilci za smuči izdelani iz kakovostnega aluminija, ki je odporen na udarce in odrgnine. Dobro je, da so nosilci na notranji strani prevlečeni z gumo, kar preprečuje poškodbo smuči.

Vsi bolj kakovostni nosilci za smučarsko opremo so danes opremljeni z ustreznim varnostni sistem, s katerim se lahko zaščitite pred krajo smuči. Posebna ključavnica bo učinkovito preprečevala tatovom, da bi se dokopali do vaših smuči, vi pa boste na poti brez skrbi.