Tehnologija

Prenašanje tovora bo lažje z vozičkom

Pri delu se velikokrat srečujemo tudi z dvigovanjem in prenašanjem težkih stvari ali tovora. Tudi od pisarne do pisarne moramo včasih prenašati fascikle ali škatle. V skladiščih pa je to delo še težje, saj se prenašajo oziroma prevažajo težje škatle. Za ta namen se uporablja ročne vozičke. Ročni voziček je enostaven voziček, na katerega enostavno naložimo tovor, zamaknemo in odpeljemo. Predvsem nam olajša delo s tovorom in prenašanjem le-tega po prostoru. Lahko se jih enostavno uporablja tudi čez kakšno oviro, kot je stopnica. Niso pa primerni le za skladišče, ampak tudi za kakšno večjo garažo, delavnico ali pisarniške prostore.

Zložljivi ročni vozički

Ročni voziček lahko kupimo na spletni strani swedmach.si, kjer lahko najdemo orodje in pripomočke najkvalitetnejše izdelave. Ker je na voljo več ročnih vozičkov, si lahko izberemo takšnega, ki bo povsem ustrezal našim potrebam. Razlikujejo se po teži tovora, ki ga lahko naložimo, po ročnosti in okretnosti, po teži samega vozička in po vrsti materiala, iz katerega je ročni voziček narejen.

Najbolj praktičen je zložljiv ročni voziček, saj je lahek in okreten, zloži pa se tako, da porabi kar najmanj prostora za njegovo shranjevanje. Poleg teh obstajajo tudi ročni vozički, ki imajo zraven tudi lestev. To pa je sploh praktično, saj običajno kakšne škatle zlagamo na police in na regale. Tako imamo z ročnim vozičkom na voljo hkrati še en pripomoček – lestev, kar nam lahko zelo olajša delo pri sortiranju, pospravljanju in zlaganju gradiva.

Najbolj kvalitetni ročni vozički

Kako prepoznamo najboljši ročni voziček? Najbolj zmogljivi ročni vozički so opremljeni z zložljivo nakladalno ploščo, imajo polne gume in ročaji, ki ne drsijo (za varnost) in drsne tirnice, ki omogočijo, da voziček lahko premikamo po stopnicah. Imajo višjo maksimalno dovoljeno težo tovora. Tisti, ki imajo posebna kolesa (tri v enem), so posebej namenjeni premikanju naloženega tovora po stopnicah.

Specializirani ročni vozički

Poznamo pa tudi posebne ročne vozičke, ki so namenjeni izključno namenski uporabi. To so na primer vozički za pnevmatike, za transport sodov, za male jeklenke. Nekateri pa imajo vgrajeno celo pomagalo, za ročni dvig. S kvalitetnim ročnim vozičkom izboljšamo hitrost delovnega procesa in razbremenimo delavce.