Otroci in igrače

Velike proge za lesene vlakce

Velike proge vsebujejo ogromno sestavnih delov in so zanimive tudi za starejše otroke. Proge, ki jih tako sestavimo so pravi izziv in z zanimanjem lahko gledamo kako vlakec potuje po njih, to je posebno doživetje, ki se ga ne da opisati na kratko in z malo besedami. V tej situaciji je sleherni detajl pomemben. Ko gledamo progo, nas navdihuje s posebnimi občutki, ki so lastni le ljudem. Dobimo občutek neskončnosti in sreče, ko smo sestavili tako veliko progo lesenih vlakcev vse do zadnje tirnice in vse do zadnjega drevesca mimo katerega bo vlakec vozil.

Velike proge, veliko možnosti

Obstaja veliko možnosti za kombiniranje, lahko dodajamo gorske proge, zraven še nekaj proge ob prelepem morju in seveda vedutno progo med gozdnimi krošnjami, ki s svojim zelenjem obuja lepe spomine na čase, ki smo jih z zadovoljstvom preživeli. Obstajajo tudi kompleti z igralnimi mizami, ki omogočajo, da se proge sestavijo kar na mizi in ne na tleh, ter so tako lažje dosegljive in pred njimi ni treba čepeti, ležati ali klečati. So na ustrezni višini in privzdignjene, kar daje še večji užitek ob previdnem sestavljanju in neizmernem kombiniranju, ki se nikoli prav zares ne konča.

velike-proge-za-lesene-vlakce

Leseni vlakci so posebni

Gre za zbirateljsko, pravzaprav popolnoma filantropno igro, ki je sicer s svojo vsebino pravzaprav zelo nedinamična, a vseeno vredna časa, saj se človek ob sestavljanju neznansko zabava. Mora pa biti seveda natančen in kar se da skrben, da vse po navodilih tudi pravilno sestavi. Vendar če imate več prog, lahko sestavljate povsem lastne proge in velike proge lahko tudi zavijete kamorkoli želite. Gre za krasen element igre, ki označuje otroke v samem in le kot izjemne in predane ljubitelje vlakcev, ki posežejo po eksotiki, ki jo zagotavljajo velike proge za vlakce.

Sestavljanje je vedno najdaljši del procesa in zato tudi predstavlja kar precejšnjo mero potrebe po koncentraciji. Otroci po uspešno sestavljeni veliki progi, ki je lahko zelo izvirno kombinirana, radi zavzeto spremljajo pot vlakca po progi, ki so jo sami lastnoročno sestavili. To otrokom da dodaten kanček samozavesti, saj vedo, da so sami opravili zelo velik in pomemben podvig. S tem pa se opazi, da je otrokova determinacija ponavadi tako velika, da se ne ustavi tako dolgo, dokler ne razreši celotne uganke in ne postavi dobro načrtovane in v perfekcijo kombinirane velike proge.