Računalništvo in internet

Asus router je zares odlična izbira

Asus routerji temeljijo na najnovejši tehnologiji za najbolj napredne uporabnike. Ime podjetja »ASUS« izvira iz grške besede »Pegasus« kar simbolizira moč in lepoto katero poskušajo vgraditi tudi v svoje naprave. Tako tudi od njihovih nizkocenovnih (budget) usmerjevalnikov za domačo uporabo lahko vseeno pričakujete zanesljivost, tudi odlično obliko in seveda kvaliteto, ki se skriva pod pokrovom vseh Asusovih naprav. Res pa je, da bo dražji Asus router vseeno pomenil več funkcij in zmogljivosti, kar je pač običajno za naprave višjega cenovnega ranga.

Kvalitetna pokritost s signalom po celi hiši

Če iščete odlično pokritost z brezžičnim signalom, potem je Asus router s tremi antenami gotovo priporočena izbira tudi za vaš dom ali pisarno. V kolikor potrebujete zgolj brezžičen signal v eni sami sobi, kjer tudi ni veliko motenj ali debelih sten, pa so bolj priporočljivi modeli z dvema antenama ali vgrajeno (integrirano) anteno. Za shranjevanje podatkov je večina Asus routerjev opremljenih z USB vhodom kamor lahko denimo priključimo zunanji trdi disk, nanj pa lahko potem iz vseh priključenih naprav kot so telefon, računalnik, televizija, shranjujemo podatke.

asus-router

Zanesljivo brezžično omrežje za vaš dom ali pisarno

Novejši Asus routerji podpirajo brezžični standard AC, ki zmanjša obremenjenost v omrežju, posebej, če je v prostoru veliko naprav, ki brezžično komunicirajo med seboj. Takšna naprava ima tudi nižjo porabo električne energije in je narejena prav za okolje, kjer je obremenjenost brezžičnega omrežja visoka. To je posebej vidno, če gledamo film preko interneta, igramo igre in uporabljamo še Torrente – po možnosti kar vse obenem in na več računalnikih hkrati. Tovrsten usmerjevalnik z AC standardom je torej priporočen za uporabnike, ki bodo želeli svojo brezžično internetno povezavo kar najbolj izkoristiti in obenem želeli biti brezskrbni, da bi bil sistem počasen. Še to, zelo veliko modelov routerjev tega proizvajalca podpira tudi DD-WRT firmware. Seznam naprav, ki to podpirajo pa najdete na naslednjem spletnem naslovu: http://www.asus.com/us/site/routers/DD-WRT/.

Vedno moderni, vedno “up-to-date”

Vsi routerji imajo svoj operacijski sistem, ki ga lahko nadgradimo s »firmware update« izbiro, ki jo poiščemo na spletnih strani proizvajalca. Za bolj napredne uporabnike pa lahko naložimo sistem DD-WRT, ki nam omogoča izbiro še dodatni možnosti, kot so omejitve hitrosti za različne računalnike, ki so žično ali brezžično povezani. Routerji podjetja Asus imajo sistemske posodobitve na voljo tudi prek svoje nadzorne plošče, lahko pa jih nadgradimo tudi samo z obiskom na njihovi uradni spletni strani. Če boste ves čas skrbeli, da bo vaš Asus router vedno posodobljen, boste imeli precej bolj zanesljiv sistem, to pa v praksi pomeni večjo varnost in izboljšano oziroma optimizirano delovanje vaše naprave.

Glede na to, da moški dobro vedo kaj je kvaliteta, bo Asus router tudi odlično darilo za fanta.