Zdravje in hrana

Specialist za zdravljenje kože, las in nohtov

Na našo samozavest vsekakor v veliki meri vpliva tudi naš izgled. Če je naša koža ali pa lasje ali nohti v slabem stanju, se zagotovo počutimo manj prijetno. V tem primeru vam lahko pomaga specialist za tovrstne predele telesa. To je dermatolog.

Dermatolog je torej zdravnik, ki je specializiran za zdravljenje las, nohtov ter kože. Deloma je specializiran tudi za zdravljenje vidnih sluznic, ki pokrivajo notranje predele vek, nosa in ustnic, prav tako za zdravljenje spolno prenosljivih bolezni.

Diagnosticiranje in zdravljenje več kot 3000 različnih bolezni

Zakaj obiskati specialista za kožne bolezni? Dermatolog lahko diagnosticira ter zdravi tudi do več kot 3000 različnih bolezni – kožne rake, akne, ekceme, okužbo nohtov, luskavico ter podobno. Tovrstni strokovnjak se ukvarja tudi s postopki, osveščanjem in ne nazadnje z izobraževanjem. Osveščanje temelji predvsem na preprečevanju ter zmanjšanju pojavljanja bolezni kože ter na zgodnjem odkrivanju.

Dobrodošla pomoč dermatologa

Dermatolog izboljša videz pacientove kože, nohtov ter las. Omogoča zmanjšati gube in druge znake staranja, dosega precej manj vidne brazgotine po aknah, odstranjuje in zmanjšuje razširjene krvne žilice po nogah ter obrazu, odstranjuje različne vrste kožnih bradavic in izrastkov.

Dermatolog obravnava paciente vseh starosti; vse od novorojenčkov do starostnikov. To je edina vrsta zdravnikov, ki je specializirana za kožo, lase in nohte.

Priporočila skrbnega dermatologa

Dermatolog vsekakor tudi svetuje in ne samo diagnosticira ter zdravi. Svetuje, da se ne izpostavljate direktnemu soncu med 10. in 16. uro. Ko senca postane krajša od vašega telesa, morate obvezno poiskati senco. Pred soncem se morate zaščititi s primerno obleko, sončnimi očali ter pokrivalom.

Verjetno najbolj podcenjena je ravno fizična zaščita

Če fizična zaščita ni mogoča, morate uporabiti kemična sredstva z zaščito pred UVA ter UVB žarki. Ne sončite se namerno, ne obiskujte solarijev, pred soncem se ustrezno zaščitite skozi celo leto. Še več priporočil pa boste zagotovo deležni, ko boste sami obiskali dermatologa. Če v tem hipu iščete dobrega dermatologa, ga lahko najdete tudi s pomočjo spleta.