Zdravje in hrana

Potencialno pozitivni zdravstveni učinki ene izmed najbolj prepoznavnih rastlin

Moderna medicina je nedvomno močno napredovala v zadnjih stotih letih. Večino napredka je zaslužnih iz poznavanje starodavnih rastlin in njihovih pozitivnih ter zdravilnih učinkov na človeško telo. Še dandanes se mnoga zdravila izdelujejo iz kombinacije različnih rastlin, ki so jih starodavna ljudstva uporabljala za zdravljenje raznovrstnih bolezni in bolezenskih stanj. Veliko potencialne zdravilne moči imajo oluščena konopljina semena, ki izvirajo iz Cannabis Sativa rastline. Drugače poznana tudi kot marihuana, ima omenjena rastlina veliko zdravih maščob, proteinov in celo dragocenih mineralov.

Oluščena konopljina semena so bogata z aminokislinami

Razna starodavna ljudstva so poznala resnično vrednost marihuane, kot rastline. Dandanes pa lahko znanost to potrdi, saj se je izkazalo, da vsebuje vseh 9 ključnih aminokislin. Tako je popoln vir proteinov, kar je izredno koristno iz številnih razlogov. Dejstvo je, da človeško telo ne more proizvajati ključnih aminokislin, zato jih je potrebno zaužiti skozi prehrano. 

Veliko zdravilne moči imajo oluščena konopljina semena
Veliko potencialne zdravilne moči imajo oluščena konopljina semena, saj vsebujejo veliko zdravih maščob, proteinov, vseh 9 ključnih aminokislin in zelo dragocenih mineralov.

Kakovostna oluščena konopljina semena so idealna za zaužitje kot prehransko dopolnilo. Ker vsebujejo vseh 9 aminokislin, ki jih potrebuje človeško telo, vendar jih ne more samodejno izdelati, so tudi odličen dodatek za vegetarijansko ali vegansko dieto.

Možni pozitivni učinki na zdravje srca

Človeško srce je brez dvoma eden izmed najbolj zanimiv organov. Skozi povprečno dolgo človeško življenje pretoči približno 200.000.000 litrov krvi. To pomeni, da na dan skozi krvne žile oziroma obtočni sistem. Zato je pomembno, da srca ne obremenjujemo dodatno z nekakovostno in premastno hrano, ki je prazna mineralov, vitaminov in drugih elementov, ki jih potrebuje za svoje nemoteno delovanje.

Različne raziskave so pokazale, da imajo oluščena konopljina semena morda močan pozitiven učinek na zdravje srce. Seveda ni nič klinično dokazano, vendar omenjena semena vsebujejo visok nivo aminokisline z imenom arginin. Srce potrebuje arginin, saj proizvaja dušikov oksid. To pa je molekula, ki znižuje krvni pritisk in potencialno zmanjša nastanek in zaplet srčnih bolezni.

Omega-3 maščobne kisline so pomembne za dolgotrajno zdravje telesa

Znano dejstvo je, da so omega-3 maščobne kisline izredno pomembne za delovanje človeškega telesa. V zadostni količini so prisotne le v redkih rastlinah in mesu živali. Zanimivo dejstvo pa je, da so prisotne v dokaj veliki meri v oluščenih konopljinih semenih, kar potencialno zelo dobro vpliva na zdravje posameznika. 

Konopljina semena, vir beljakovin in omega-3 maščobnih kislin

Zanimivo je tudi, da so v oluščenih konopljinih semenih prisotni mnogi vitamini. Nekateri izmed njih so:, vitamin E, vitamin B in drugi. Vsebujejo pa tudi minerale, kot so kalij, fosfor, magnezij, cink in železo, ki so ključni za ohranjanje zdravega imunskega sistema, razvoj in ohranjanje delovanja psihomotoričnih sposobnosti ter mnogo več.

Pred uživanjem oluščenih konopljinih semen se je priporočljivo posvetovati s prodajnim osebjem in osebnim zdravnikom. Tako bomo lahko prepričani, da bomo v svoje telo vnesli primerno količino omenjenega prehranskega dodatka.